Sveiki. Šiuo metu mąstau ar imti paskolą namo statybai ar naujos statybos butui pirkti (Vilniuje). Kiek skiriasi bankuose namo statybos ir naujos statybos buto pirkimo finansavimo sąlygos (Pradinis įnašas, įkeitimas, draudimas, paskolos aptarnavimo mokesčiai ir kt.)?

Vytautas
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Vytautai, dėkui už klausimą. Labai priklauso nuo situacijos. Naujos statybos butai įprastai finansuojami 85% ir reikia tik 15% pradinio įnašo. Su namo statyba yra niuansų ir priklausomai nuo to ar turite sklypą, kokia sklypo vertė. Finansavimas vyktų dalimis, nusiperkant sklypą, po to įkeičiant sklypą bankui, gaunant paskolą namo statybai per kelis etapus. Teoriškai finansavimas su 15% geriausiu atveju, bet realiai sudėtinga pasistatyti namą su tokiu finansavimu, turėsite skirti daugiau pinigų pradiniam įnašui.

+7Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų