Dabar vienoje imonėje dirbu daugiau nei 3 metus. Jeigu pereičiau į kitą imonę ar reikėtų ten išdirbti pusę metų, kad galėčiau imti būsto paskolą ar ne?

Justas
Atsakymai
Tomas

Nebūtinai, Justai. Bankai kiekvieną atvejį vertina kažkiek individualiai. Jei nebus pauzės tarp darboviečių keitimo, bankas gali išduoti paskolą vien įvertinęs darbo sutartį (ar terminuota, koks atlyginimas numatomas) bei paskolos ėmėjų charakteristikas. Nors darbovietės keitimas skatina banką kažkiek suklusti, tai nėra nenormalus dalykas. Todėl iš principo galėtų ir išduoti, bet kad būtumėte tikri, dėl Jūsų atvejo geriausia būtų pasikonsultuoti su potencialiai paskolą teiksiančiu banku.

Buvo naudinga
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Justai, dėkui už klausimą. Jeigu pereisite iš vienos darbovietės į kitą be pertraukų, yra bankų/atvejų kur tai bus vertinama taip pat kaip tolimesnis darbas ir darbo keitimas įtakos neturės, yra galimybė, kad bus paprašyta išdirbti bent 3 mėn. O gali būti ir taip, kad bankas įvertinęs profesiją, Jūsų situaciją, negali/nenori prisiimti rizikos ir dirba būtent tik tokia forma, kai paskolą imantis yra išdirbęs bent 6 mėn. vienoje darbovietėje. Siūlau pasikalbėti su bankais ir pasikalbėti individualiai.

+6Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų