Ar Lietuvoje yra kokios nors paramos jaunoms šeimoms kalbant apie būsto įsigijimą?

Sveiki, su žmona gyvenome, dirbome bei studijavome Didžiojoje Britanijoje. Grįžome į Lietuvą prieš 7 mėnesius ir dirbu jau daugiau kaip 6 mėnesius pagal specialybę. Galvojame apie būsto paskolą, kadangi laukiame šeimos pagausėjimo birželio pradžioje. Mano atlyginimas kol kas yra 700 e į rankas, bet dar dabar pradėjome gauti apie 650 e motinystės pašalpos iš Didžiosios Britanijos ir tai truks 9 mėnesius. Ar Lietuvoje yra kokios nors paramos jaunoms šeimoms kalbant apie būsto įsigijimą ir ar mes galėtume gauti paskolą būstui jei motinystės pašalpa atkeliauja iš UK (taipogi esu parsivežęs savo kredito istorijos reportą, kuris parodo kad nuolatos už viską mokėdavome laiku ir be skolų). Iš anksto ačiū.

Audrius
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Audriau, dėkui už klausimą. Taip, Jūs galite pretenduoti į būsto paskolą, kadangi išdirbote jau 6 mėn. Lietuvoje. Bankai įvertinę Jūsų šeimos situaciją individualiai priims sprendimą dėl būsto paskolos išdavimo ir pateiks sąlygas. Buvusi istorija iš Didžiosios Britanijos gali būti reikalinga ir galbūt pridėtų tam tikrų pliusų, labai priklausys nuo bendro Jūsų šeimos portreto ir poreikių. Motinystės pašalpos gavimas iš užsienio neturėtų skaičiuotis, kadangi tai yra laikinos išmokos, o tam tikrų pliusų galbūt ir gali pridėti.

Jaunos šeimos gali pretenduoti į 10% paramą nuo būsto pirkimo sumos. Visas sąlygas galite rasti čia, jeigu atitinkate reikalavimus kreipkitės į savivaldybę kur esate registruoti dėl pažymos gavimo.

+4Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų