Esu ištekėjusi už brito ir gyvenu JAE. Ar galiu gauti būsto paskolą?

Sveiki, Esu ištekėjus už brito ir abu gyvename JAE. Čia nedirbu, nes auginu vaiką. Ar galima paskola Lietuvos banke nekilnojamam turtui pirkti turint omeny, kad jis ne LT pilietis, o aš negyvenu LT. Ar vertėtų prisiregitruot LT prie tėvų adreso ir mokėt PSD ir taip gauti paskolą?

Justina
Atsakymai
Marius Jansonas
Nepriklausomi paskolų ekspertai

Justina, kadangi Jūsų vyras yra ne LT pilietis ir net negyvena Lietuvoje, paskolos nesuteiktų, nebent Jūs gaunate pajamas ir jų pakatų Jums vienai paimti paskolą. Asmenims (Lietuvos piliečiams), kurie gyvena ir dirba ne LT bankuose taikomos griežtesnės kreditavimo sąlygos - didesnės palūkanos bei reikalavimas iki 50 proc. pradinio įnašo savo lėšomis. Lankstesnės sąlygos būna kredito unijose, palūkanos ten didesnės nei bankuose, bet reikalavimai ne tokie griežti. Pradinio įnašo gali užtekti ir apie 20 proc. nuo NT vertės/kainos.

+6Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų