Kaip Singapūre geriau atsiskaitinėti, grynais ar kortele?

Kaip Singapūre elgtis su pinigais? Ar vežtis grynus ar galima atsiskaityti ir kortele?

Kostas
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Kostai, dėkui už klausimus. Singapūras tikrai nuostabi šalis, daugumoje vietų atsiskaitysite kortele, tačiau prireiks ir grynųjų.

  1. Patogiausia, pigiausia ir saugiausia yra atsiskaitinėti su mokėjimo kortele. Tik nepamirškite, kad jeigu atsiskaitant Jūsų paklaus, norite atsiskaityti eurais (Revolut atveju gali būti svarais) ar Singapūro doleriais, visuomet rinkitės Singapūro dolerius. Ir nebūtinai būnant Singapūre, bet kurioje šalyje atsiskaitant savo kortele, kai kaina yra užsienio valiuta, reikia rinktis būtent tą valiutą, kurioje šalyje esate. Taip gausite ženkliai palankesnį kursą.
    Bankai.lt atliko testą (2018 m. lapkričio mėn.), Singapūre atsiskaitinėjome ir nusiiminėjome pinigus nuo kortelių, testą darėme su 5 debetinėmis, standartinėmis kortelėmis. Taigi, geriausias Singapūro valiutos kursas: Revolut (Mastercard), Citadele (Mastercard), Swedbank (Mastercard). Prastesnis kursas: SEB (Visa), Luminor (Visa).
  2. Grynieji pinigai. Juos rekomenduojame nusiimti nuo savo bankinės kortelės, daugumoje bankomatų nėra imamas papildomas vietinis mokestis už pinigų nuėmimą, o kursas dažnu atveju geresnis nei keičiant keitykloje. Jeigu nusiimant pinigus pamatysite, kad bus papildomas komisinis mokestis, atšaukite operaciją ir tiesiog pereikite prie kito bankomato, jų čia gausybė. Valiutos keityklų nėra labai daug, tačiau jų yra ir nebus problemos išsikeisti savo turimos valiutos grynais. Dar vienas patarimas, jeigu yra galimybė, nesikeiskite valiutos Singapūro oro uoste, čia kursas yra prastesnis.
+4Buvo naudinga
Rašyti atsakymą

Pasinaudokite patogia valiutos skaičiuokle

Norite išsikeisti dolerius, svarus, zlotus, kronas, rublius ar bet kurią kitą valiutą? Ši Bankai.lt valiutos skaičiuoklė leidžia konvertuoti valiutas ir sužinoti kiek vertos valiutos Jūsų pasirinktų valiutų atžvilgiu. Valiutos skaičiuoklė suskirstyta į tris sekcijas:

Duomenys nuolat atnaujinami, tiesiogiai bendradarbiaujant su bankais ir valiutų keityklomis, todėl duomenys visuomet yra aktualūs.

Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų