Svaro kurso pokytis (nuolat pildoma)

2017-10-18
Svaro kursas, BREXIT
Svaro kurso pokytis, BREXIT, Bankai.lt įžvalgos

Bankai.lt lankytojų pageidavimu, pradedame svaro kurso įvykių analizę, kurią nuolat pildysime ir suteiksime galimybę bent šiek tiek pajusti tai, kas vyksta nuo 2017 metų sausio mėn. su svaro kursu. Kaip žinome Didžiosios Britanijos gyventojai nubalsavo už išstojimą iš Europos Sąjungos ir teoriškai, ilgalaikėje perspektyvoje tai turėtų tik sustiprinti svaro kursą. Tačiau iki išstojimo Anglija dar turės nueiti didžiulį kelią ir derėtis su Europos sąjunga dėl įvairiausių sąlygų. Visos spekuliacijos, neigiami ar teigiami aspektai įtakos svaro kursą.

Svaro kursas nuolat kinta, tad stebėkite jį gyvai ar žiūrėkite svaro kurso istoriją Bankai.lt portale. Nuolat atnaujinami duomenys, nuolat stengsimės papildyti šį straipsnį aktualia informacija, tad sekite ją. Visuomet galite užduoti mums klausimą Bankai.lt valiutos keitimo konsultacijų centre, į kuriuos operatyviai atsakysime.

Svaro kursas gyvai

Įvykiai

2017 spalio mėn. Visą vasarą kritęs svaro kursas nuo rugsėjo 1 d. atsitiesė šokdamas į viršų ir atitrūko nuo euro.

Rugpjūčio 29 d. buvo juodžiausia diena svaro kursui, kuris buvo pasiekęs 1,0757 EUR už 1 svarą ribą ir beveik buvo susilyginęs su euru. Tuomet prasidėjo kalbos apie Anglijos ekonomikos spartesnį augimą, o rugsėjo 15 d. Anglijos centrinis bankas prakalbo apie palūkanų normų kėlimą. Po šių ir kitų Anglijos teigiamų naujienų, svaro kursas nuo rugpjūčio 29 d. iki rugsėjo 27 d. rekordiškai pakilo nuo 1,0757 iki 1,1421. Natūralu, kad po teigiamų naujienų ateina ir neigiamos ir kursas šiek tiek pasikoreguoja. Dabar situacija šiek tiek stabilizavosi, bet vis dar yr didelis neaiškumas dėl BREXIT derybų ir tai nesuteikia svaro kursui tolimesnio stabilumo, kurio tikisi visi dirbantys Anglijoje. Svaro kursą gyvai, jo istoriją galite stebėti Bankai.lt portale.

2017 rugpjūčio mėn. Nuo gegužės 10 d. svaro kursas nukrito nuo 1,1908 iki 1,1183 eurų už 1 svarą ribos.

Ir toliau nerimas Didžiojoje Britanijoje išlieka dėl BREXIT, daug neaiškių detalių, daug derybų - viskas yra labai slidu. Per paskutiniuosius 3 mėnesius svaro kursas prieš eurą ženkliai nukrito. Kad geriau įsivaizduotumėte kiek nukrito, tai pateiksime pavyzdį. Jeigu turite 1000 svarų, tai jų vertė gegužės 10 d. buvo 1190 EUR, o šiai dienai tik 1118 EUR. T.y. 72 eurais mažiau. Svaro kursą gyvai, jo istoriją galite stebėti Bankai.lt portale.

2017 sausio mėn. Svaro kursas po Didžiosios Britanijos ministrės pirmininkės Theresos May plano dėl Brexit pristatymo

Svaro kursas po Theresos May kalbos sureagavo teigiamai ir buvo pradėjęs kilti, tačiau įsigilinus į Brexit pasekmes, valiutų rinkos pasimetė ir svaro kursas atsidūrė vėl nežinioje. Jeigu konkretumas ir aiškumas pirmosiomis dienomis po plano pristatymo davė teigiamų signalų svarui, tai po kelių pradėjus gilintis į situaciją iškilo dar daugiau klausimų. Galime garantuoti, kad artimiausiu metu tema apie svaro kursą bus karšta, o svaro kurso pokyčius galite gyvai stebėti Bankai.lt portale.

Detali chronologija sekant svaro kurso pokytį:

  • 2017 09 27 Prieš mėnesį svaro kursas buvo pasiekęs dugną, o nuo to laiko visą laiką kilo. Svaro kursas prieš eurą atsistatė iki 1.1421 eurų už svarą ribos.
  • 2017 08 29 Svaro kursas pasiekė žemiausią tašką prieš eurą ir 1 svaro vertė yra 1.0757
  • 2017 08 01 Nuo gegužės 10 d. svaro kursas prieš eurą ir toliau krenta žemyn. Kad geriau įsivaizduotumėte kiek nukrito, tai pateiksime pavyzdį. Jeigu turite 1000 svarų, tai jų vertė gegužės 10 d. buvo 1190 EUR, o šiai dienai tik 1118 EUR. T.y. 72 eurais mažiau.
  • 2017 06 09 Svaro kursas krenta, Theresos May atstovaujama konservatorių partija prarado turėtas pozicijas
  • 2017 06 08 Jungtinėje Karalystėje prasidėjo parlamento rinkimai
  • 2017 03 29 Theresa May pasirašė ir aktyvavo 50 straipsnį, o tai reiškia, kad Didžioji Britanija palieka Europos Sąjungą.
  • 2017 03 15 Škotija priešinsis dėl išstojimo iš ES, planuojamas referendumas Škotijoje
  • 2017 03 14 Jungtinės Karalystės parlamentas pritarė išstojimui iš ES
  • 2017 01 17 Theresa May pristatė 12 Brexit plano punktų

Speciali informacija: Svaro kursas po Didžiosios Britanijos ministrės pirmininkės Theresos May plano dėl Brexit pristatymo

Svaro kursas po Theresos May kalbos sureagavo teigiamai ir buvo pradėjęs kilti, tačiau įsigilinus į Brexit pasekmes, valiutų rinkos pasimetė ir svaro kursas atsidūrė vėl nežinioje. Pristatome 12 Brexit plano punktų:

  1. Tikrai išstoti iš Europos Sąjungos ir detaliai pristatyti visą išstojimo procesą;
  2. Kontroliuoti savo įstatymus. Palikus Europos Sąjungą įstatymai bus priimami Londone, Edinburge, Kardife ir Belfaste;
  3. Stiprinti Jungtinę Karalystę ir jai priklausančias nares;
  4. Priimti tinkamus sprendimus, kurie įteisins išskirtines prekybos ir laisvo judėjimo sąlygas su Airijos Respublika;
  5. Brexit reiškia, kad bus kontroliuojamas žmonių atvykimas iš Europos;
  6. Norima apsaugoti ir kuo greičiau apibrėžti ES piliečių teises, kurie gyvena Britanijoje ir britų teises, kurie gyvena ES;
  7. Apsaugoti dirbančiųjų teises, naudoti europietiškas teises kaip pagrindą, o taip pat jas ir patobulinti darbuotojų atžvilgiu;
  8. Prekyba be papildomų tarifų su ES šalimis;
  9. Nauji prekybos susitarimai su kitomis šalimis. Laikas Britanijai eiti į globalias rinkas ir tapti didžia, tarptautine prekybos partnere;
  10. Geriausia vieta mokslui ir inovacijoms. Bus tęsiamas bendradarbiavimas su ES šalimis mokslo, inovacijų, atradimų srityse;
  11. Bendradarbiauti ir kovoti prieš nusikaltimus ir terorizmą. Tęsime glaudų bendradarbiavimą su Europos aliansu, net ir tuo atveju jeigu išstotume iš ES be susitarimo;
  12. Sklandžiai ir skaidriai palikti ES. Tikime, kad pavyks susitarti ir išstojimas bus tinkamai suderintas tarp Britanijos ir ES šalių.

Rekomenduojame stebėti svaro kurso pokytį gyvai Bankai.lt portale.

Susisiekite
Užduoti klausimą
Iškilo klausimų? Pasirinkite temą ir užduokite klausimą.
Bankai.lt Facebook
Sekite mus ir bendraukime Bankai.lt Facebook klube
Komentarai
Straipsnis komentarų neturi. Būk pirmas ir pakomentuok.
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų