Iš čia pateiktų klausimų ir atsakymų lieka neaišku dėl įsigaliojusių snoro obligacijų

iš čia pateiktų klausimų ir atsakymų lieka neaišku dėl įsigaliojusių snoro obligacijų: Į klausimą: ..."ar bus grąžinama obligacijų vertė, jei sutartis įsigaliojo 2011.03.22.?..." atsakymas: "...Manau, turėtumėte gauti kompensacijas..." Į klausimą "...koks likimas Snoro obligacijų, kurios jau buvo įsigaliojusios..." atsakymas "...Dėl įsigaliojusių Snoro obligacijų dar vyksta teismai, viskas procese. Dar nėra galutinių sprendimų ir aiškumo. Reikia laukti." Į klausimą "...koks likimas banko Snoro obligacijų, kurios buvo įsigaliojusios" atsakymas "Kreiptis reikia į VŠĮ „Indėlių ir investicijų draudimas”. Indėlių ir investicijų draudimas nesiruošia mokėti už įsigaliojusias snoro obligacijas. Bet jis anksčiau nesiruošė mokėti ir už indėlio sertifikatus, tas pačias neįsigaliojusias obligacijas bei akcijas. Kaip ir lieka neaišku koks šansas atgauti pinigus už įsigaliojusias obligacijas. Ar galėtumėt kažkaip sukonkretinti dėl įsigaliojusių snoro obligacijų, gal žinote ar vyksta ir kokiame etape teisminiai procesai dėl įsigaliojusių snoro obligacijų?

Sveiki
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Dėkui už klausimą. Procesai nuolat vyksta, kaip matote, tik nuo šių metų birželio pradėjo kažkas judėti dėl išmokų, o viskas tęsiasi nuo 2011 metų. Taigi, dar kai kuriais klausimais bus neatsakytų klausimų, kuriais gali šviežiausia informacija pakonsultuoti VŠĮ Indėlių ir investicijų draudimas.

Paskutinis sprendimas dėl įsigaliojusių Snoro obligacijų yra toks:

Draudimo išmokos asmenims, turėjusiems įsigaliojusias BAB banko Snoras obligacijas, nėra mokamos.

Sulaukiama nemažai kreipimųsi išmokėti išmokas už BAB banko SNORAS įsigaliojusias obligacijas. Tačiau už šiuos bankrutavusio banko produktus draudimo išmokos nepriklauso. Tą patvirtina ir Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, atsižvelgdamas į ankstesnį Europos Sąjungos Teisingumo Teismo (ESTT) išaiškinimą (2015 m. lapkričio 17 d.). Neįsigaliojusiomis obligacijomis, kurioms taikoma draudimo apsauga, laikomos tik obligacijos, kurių emisijos numeriai yra Nr. 11 ir Nr. 12 (žiūrėti obligacijų sutarties 1.1 punktą) ir įsigaliojimo data yra po 2011 m. lapkričio 24 d. (žiūrėti obligacijų sutarties 1.10 punktą).


Tačiau, tai yra dabartinis sprendimas ir neaišku ar nebus patenkinti skundai, kadangi pagal Snoro klientų pareiškimus jie buvo apgauti ir jiems buvo sakoma, kad visos obligacijos yra draustos ir netgi buvo įsiūlyta iš indėlių persivesti pinigus į šias obligacijas. Taip pat dar daugiau pažeidimų iš Snoro darbuotojų pusės. Pagal dabartinius sprendimus, išmokos nepriklauso, ar bus išnagrinėti skundai dėl įsigaliojusių obligacijų ir ar pavyks apeliuoti į LAT sprendimą - nežinau, tačiau reikia spręsti teisiniu būdu kolektyviškai tiems, kas turėjo nusipirkę šių obligacijų ir prarado pinigus.

Dėl vykstančių teisinių procesų dėl įsigaliojusių obligacijų, negaliu konkrečiai atsakyti - reikėtų domėtis individualiai. Esant progai - pasidomėsiu ir papildysiu skiltį „Snoro obligacijos".

+15Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų