Kas nutiktų, jei bankrutuotų bankas, kuriame Paysera laiko dalį pinigų?

Sveiki, Iš pateiktų atsakymų matau, kad laikomasi pozicijos jog Paysera esantys pinigai yra saugūs. Sakykite kas nutiktų, jei bankrutuotų bankas, kuriame Paysera laiko dalį pinigų? Tarkim bankrutuoja bankas saugantis 10% Paysera pinigų. Kaip suprantu niekas Payserai jų negrąžintų. Kaip tai įtakotų klientus? Indėlių draudimo fondas kompensuotų tik 100000 Eur? Ar klientai turi galimybę pasirinkti kokiose bankuose jų pinigai bus saugomi?

Gytis
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Gyti, dėkui už klausimą. Tos sąskaitos, kuriose laikomi būtų Payseros klientų pinigai turėtų būti neliečiamos ir automatiškai grąžinamos Payserai. T.y. bankrutuojantis bankas negalėtų nieko daryti su tais pinigais. Tačiau jeigu atsitiktų taip, kad pinigai dingtų, už tai turėtų atsakyti Lietuvos bankas ar valstybė. Šioje vietoje turėtų būti apsaugoti visi Payseros klientų pinigai laikomi banko sąskaitoje, su tais pinigais tiesiog bankas neturi teisės nieko daryti ir apsaugota būna visa suma. O kuriuose bankuose pinigai yra saugomi, deja klientai galimybės pasirinkti mano žiniomis neturi.

Papildomai dar užklausiau Lietuvos banko, kad pateiktų atsakymą kas būtų jeigu būtų. Kai sulauksiu atsakymo - papildysiu.

+10Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų