Ar mamai įmanoma perduoti būsto paskolą savo sūnui su drauge?

Laba diena. Man 54m., išsituokusi, dirbanti, turiu būsto paskolą iki 2027m. Butas pirktas 2014m., tuo metu kaina įvertinta 143000Lt, imta 24000EUR paskola, kiti mokami perkant butą pinigėliai buvo nuosavos lėšos, šiuo metu likusi paskola dar 21000 EUR. Ar yra tokia galimybė, kad likusią paskolą perimtų mano 24m. sūnus su drauge 24m. kaip bendraskoliai (kartu jie ir gyvena šiame bute) tame pačiame tarkime banke, bet jie kaip jauni jau galetų mokėt likusią paskolą ilgesnį terminą- 20-25metus? Ar galimas toks variantas? Jų pajamos per abu į rankas 800-820EUR. Lauksiu atsakymo. Ačiū.

Vida
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Vida, dėkui už klausimą. Koreguoti esamą sutartį, pridėti bendraskolius gali būti kėblu su daug papildomų mokesčių, tačiau priklausomai nuo banko požiūrio, sunkiai, bet gal ir įmanoma - reikėtų šnekėti tiesiogiai su banku. Toks realiausias variantas kaip viską įforminti, įsivaizduoju būtų Jūsų sūnui su drauge tiesiog iš Jūsų (ir banko) nupirkti esamą būstą su atskira būsto paskola. Tokiu atveju Jūsų sūnus su drauge finansuodamiesi banke sumokės už butą, Jūs su banku pasidalinsite pinigus, o sūnus su drauge nusipirks Jūsų butą su atskira paskola.

+4Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų