Sprendimai dėl paramos regionuose uždelsimo

Laba diena, iškart bandysiu nupasakoti situaciją: dabar jau esame kaip ir išsirinkę namą, kuris yra planuojamas statyti (asmens/firmos, kuri tuo užsiima). Tačiau pirmiausia pardavėjas nori, kad mes iš jo nupirktume sklypą, tam kad jis turėtų garantą, kad jis tikrai statys būtent ta namą. Pagrindinis dabar klausimas, ar mums apsimokėtų būti jau nusipirkus tą sklypą, norint pretenduoti į paramą, numatytą regionuose, žinome, kad dar dėl jos niekas kaip ir neaišku, tačiau iki liepos negalime laukti jei bus patvirtinta, jei norime būtent to objekto. Ar geriau, kad būtume visai be turto, t.y. kad neturėtume jokio sklypo, arba jeigu perkame, kad jis tada priklausytų dokumentiškai kažkam kitam. Kaip geriausiai dabar pasielgti, kad po to turėtume pasirinkimų galimybę, kad jei būtų priimta parama galėtume pasinaudoti ja, o jei ne tada kiti sprendimai, bet kokiu atveju imtume paskola NT. Iš anksto dėkoju už atsakymą, tikiuosi suprantamai paaiškinau ;)

Gintarė
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Gintare, dėkui už klausimą. Na, labai sunku komentuoti ir patarti, kai dar net neaišku ar ta parama regionuose bus liepos 1 d. ir kokia tiksliai ji bus. Šiaip manau, kad patogiau būtų, jeigu kai parama įsigalios, kad tuomet ir pirktumėte visą pastatytą namą su sklypu ir imtumėte paskolą. Tik žiūrėkite ar bankai išduos paskolą pagal vertę ir Jūsų pajamas. Pasiruoškite dar pradžioje bankuose, nes jeigu bankai neišduos paskolos - paramos negausite.

+4Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų