Noriu pirkti būstą, bet skolintis noriu iš šeimos narių, draugų

Sveiki, kaip forminti dokumentus? Turiu kaip pvz. 70% buto sumos, o likusią dalį noriu skolintis iš šeimos narių arba draugų vekselio principu. Banko paskolos nenoriu imti dėl įspraustų rėmų mokėjimo. Kaip oficialiai tai pateikti deklaracijoje, kaip pateikti nusipirkus būstą. Perku viena, ant savęs :) Gal dar kokių patarimų turite tokiu atveju perkant?

Liolė
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Dėkui už klausimą. Priklausomai nuo sumų, kurias skolinsitės. Jeigu suma viršija 600 eurų, bet neviršija 3 tūkst. eurų, pakaks skolos raštelio ar vekselio. Jeigu paskolos suma viršys 3 tūkst. eurų ir paskola vykdoma grynais, tuomet paskolos sutartis turi būti notarinės formos (CK 6.871 str.). Taip pat turėsite gautas paskolas deklaruoti, bei jeigu paskolos bus procentinės, nuo palūkanų reikės mokėti GPM.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų