Paramai lėšų neliko, bet ar galima statytis namą ir kai jį baigs statyti, tada gal jau bus atsiradę lėšų ir gauti paramą?

Laba diena, Užpildę paraišką, patekome į šeimų laukiančių finansinės paskatos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms sąrašą. Būstą statysime. Žinoma šiemet jau neliko lėšų, todėl pažymos dėl teisės į finansinę paskatą suformuoti dabar negali. Ar dabar kai atitinkame visus reikalavimus ir esame laukiančiųjų sąraše galime pradėti statybą, nes finansinę paskatą bet kokiu atveju gautume ne pradiniam įnašui, o tik pabaigus statybas. Tikėtumėmės, kad iki statybų pabaigos atsiras ir lėšų valstybės biudžete. Taip pat įstatyme rašoma, kad visus kriterijus atitikti turime prašymo pildymo dieną, t.y. vėliau duomenis tik atnaujinant neprarandame teisės į paramą. Ar tai reiškia, kad pradėtas statyti būstas (pirmasis šeimos nekilnojamasis turtas)įsigytas ankščiau nei suformuota pažyma, dėl teisės į finansinę paskatą, nesukliudys ją galiausiai gauti pabaigus statybas? Pagarbiai, Donata

Donata
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Donata, dėkui už klausimą. Norint gauti paramą, turite su pažyma imti specialų valstybės remiamą kreditą banke, ir tik tada gausite paramą. Jeigu pasistatysite namą ir po to bandysite gauti paramą - nefinansuos. Šios paramos minusas yra tas, kad turite laukti, kada ateis eilė ir tik tada atlikti finansavimo procesus. Dar visuomet galite pasitikslinkite savivaldybėje.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų