Ar turi teisę į paramą būstui įsigyti ar išsinuomoti šeima kuri jau turi paskolą konkrečiai namo statybai ir jį stato Vilniaus raj.?

Laba diena, norėjau pasiteirauti, ar turi teisę į paramą būstui įsigyti ar išsinuomoti šeima kuri jau turi paskolą konkrečiai namo statybai ir jį stato Vilniaus raj.? Šeima taip pat turi kito NT t.y. butas yra įkeista bankui dėl namo statybos paskolos ir neįkeistas turtas yra 1 k. butas bendrabučio tipo name. Nes faktiškai, turtas yra įkeistas bankui ir mes nesame visiški savininkai iki kol neišpirksime, o turtas kuris neįkeistas t.y. 1 k. butas bendrabučio tipo name kaip ir pastato mus į padėti, kad atitinkame įstatymo punktą - "neturi Lietuvos Respublikos teritorijoje nuosavybės (bendrosios nuosavybės) teise būsto arba nuosavybės (bendrosios nuosavybės) teise turimas būstas, Nekilnojamojo turto kadastro duomenimis, yra fiziškai nusidėvėjęs daugiau kaip 60 procentų, arba nuosavybės (bendrosios nuosavybės) teise turimo būsto naudingasis plotas, tenkantis vienam asmeniui ar šeimos nariui, yra mažesnis kaip 10 kvadratinių metrų arba yra mažesnis kaip 14 kvadratinių metrų, jeigu šeimoje yra neįgalusis arba asmuo, sergantis lėtinės ligos, įrašytos į Vyriausybės ar jos įgaliotos institucijos patvirtintą sąrašą, sunkia forma."

Marius
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Mariau, dėkui už klausimą. Supratau situaciją. Teoriškai kaip ir galite, bet jeigu vykdote tokias operacijas dar pasitikrinkite ir turimo turto bei pajamų limitus įstatyme. Dar pati namo statybos paskola manau, kad bus traktuojama kaip jau turimas namas, nes jau įsipareigojote bankui per tam tikrą laiką pastatyti namą su 100% baigtumu. Pasiteiraukite savivaldybėje, įdomus toks atvejis, parašykite kaip sekėsi.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų