Bankai sakė, kad duos paskolą, bet kai radau būstą ir sumokėjau rezervacijos mokestį ir nuvykau į bankus - bankai atsisakė išduoti paskolą

Sveiki. Prieš pradedant ieškoti būsto, pasinaudojau preliminariomis skaičiuoklėmis. Taip pat susisiekiau telefonu ir turėjau detalesnes konsultacijas. Pradėjau nuo to, jog didelę dalį įnašo turiu, domiuosi kokią maksimalią sumą su mano turimomis pajamomis bankas gali išduoti, kad galėčiau turėti "lubas" renkantis būstą. Domėtasi SEB skaičiuokle- žadėta apie 17000 suma. Susisiekus su konsultantu, informavau detaliai savo DU, stažą, šeimyninę padėti, amžių, kredito istorija švari, jokių lizingų skolų ar pan. Paskaičiavo mėn įmokas, paskolą galiu gauti, radus būstą esu laukiama. Susisiekiau su LUMINOR, šis patikino duosiantis 13 tūkstančių sumą, vėlgi žinodamas mano DU ir visus kitus niuansus. Pakartotinai dar syk susisiekiau su SEB, jau tiksliai žinojau savo turimo įnašo kiekį, patikino 17tūkst. gal nelabai, bet orientuokimės į šiek tiek mažiau t.y 15tūkst. Susiradau norimą būstą, dar syk patikrinau skaičiuokles. (Swedbank skaičiuoklė man paskolos nesuteikia, telefoninėje konsultacijoje su smulkia info apie buto vertinimą, įnašą ir pan. paskola nesuteikiama, per mažos pajamos.) (SEB skaičiuoklė rodo 16 tūkstančių, užpildžiau banke info laukiu patvirtinimo) (Luminor skaičiuoklė 15tukst. paskolą teikia, išsiunčiau užpildytą info. Laukiu susisiekimo) Su manimi susisiekia SEB ir tikina negalintys man duoti busto paskolos. Prašau 15 tūkstančių, neduoda visiškai jokios. Laiduotojo neturiu. KLAUSIMAS. kaip galima šitaip maustyt žmogų ir ar tai sąžininga? Žinau, jog skaičiuoklės preliminaraus pobūdžio, tačiau kodėl swedbank iškart pasakė "ne" skaičiuoklėje, o SEB mane realiai išdurė tris sykius gyvo pokalbio ir plius skaičiuoklėse, nors visada sakiau savo detalią info. Būsto turima info net nebuvo esminis dalykas, esmė mano darbo užmokestyje. Planuotas pirkinys 24500e vertės su turimais 9500e savo pradiniu įnašu. Esu 26 metu, nesusituokusi, neturinti vaikų, kredito istorija gera, mėnesio pajamos į rankas 400e, darbo stažas vienoje darbovietėje 1 metai. Paskolos laikui pasirašiau bet kokiam, visur tartasi apie 30 metų. Esu sumokėjusi būsto rezervacijos įmoką, atlikusi turto vertinimą. Jaučiuosi apgauta, vis dar laukiu Luminor susisiekimo, bet įtariu baigtį. Kaip man elgtis tokiu atveju?

Justė
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Juste, dėkui už klausimą. Kol negavote oficialaus pasiūlymo iš banko, tol informacija yra preliminari. Visi duomenys, kuriuos sako skaičiuoklės ar telefonu yra tik rekomendacinio pobūdžio. Tik nuvykus į bankus ir pateikus savo asmeninę informaciją bei perkamą būstą Jūs galėsite gauti tikrą pasiūlymą. Manau paskolos Jums nesuteikia dėl per mažų pajamų, reikėtų nuvykti į bankus ir išsiaiškinti tikslias priežastis. Būsto paskolai reikia ruoštis iš anksto. Gaila, kad taip nutiko.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų