2 iš trijų bankų sutiko finansuoti tik 80% sumos, kodėl?

Sveiki! Nusprendemė su žmona prašyti paskolos pirmam būstui įsigyti. Mūsų pajamos tai leidžia, gauname apie 1500 eurų. Paskolos suma nėra didelė 51000 su 85% finansavimų bet 2 iš trijų bankų sutiko finansuoti tik 80% sumos. Kodėl?Bankai dažniausiai finansuoja 85% nuo bendros sumos. Perkamas butas puikios buklės. Statybos metai 1989. Mikrorajonas yra miesto ribose, Dvarčionys, bet buvo pasakyta kad buto ir namo likvidumas yra blogas. Ką tai reiškia? Ar nusprendus parduoti butą po kurio laiko susidursime su kažkokiais sunkumais ar būsto rinkos vertė gali kristi ir bankui tai nėra palanku? Ačiū

Nikolajus
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Nikolajau, dėkui už klausimą. Kiekvienas bankas turi savo skirtingus vertinimo kriterijus, todėl gali siūlyti taip kaip jiems atrodo. O mažas likvidumas tai yra, kad sudėtingiau bus jį parduoti. Bankai įsivertina, kad pavyzdžiui butą miesto centre parduos žymiai greičiau nei Dvarčionyse, dėl šio minuso ir didėja pradinis įnašas. Pabandykite bankui pasakyti, kad kiti bankai siūlo 85% finansavimą, gal pakeis nuomonę.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų