Ar bankas suteikęs vartojimo paskolą klientui (išskyrus automobilio), prašo atskaitos/pagrindimo?

Laba diena, Kiek tenka skaityti Jūsų atsakymas į klausimą :"ar galima imti vartojamąją paskolą pradiniam būsto įnašui", vienareikšmis - ne. Norėčiau sužinoti, ar bankas suteikęs vartojimo paskolą klientui (išskyrus automobilio), prašo atskaitos/pagrindimo, kaip ir kur bus panaudoti paskolos pinigai? Ar pinigai, gauti kaip vartojimo kreditas, ir įmokėti pradiniam buto įnašui traktuojami kaip teisės aktų pažeidimas? Jei taip tai kokių? Dėkoju už atsakymą.

Gitana
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Gitana, dėkui už klausimą. Yra įstatymas, pagal kurį pradinio įnašo pinigai turi būti sutaupyti, o ne skolinti. Pagal atsakingo skolinimo nuostatus, esate nepasirengę būsto paskolai jeigu negalite susitaupyti pradiniam įnašui. Dėl teisės aktų, kuriuos pažeistų žmogus reikia klausti teisininkų, įvardinti tiksliai negalėsiu, tačiau bankai neskolins pradiniam įnašui. Jeigu skolintų, tuomet nebūtų prasmės įstatymo su privalomu minimaliu 15% pradiniu įnašų. Beje, imant vartojimo paskola turite pasakyti kokiam tikslui skolinatės.

+4Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų