Įmonei buvo išduota Revolut kortelė, įmonė bankrutavo, kaip bankroto administratoriui prisijungti prie kortelės duomenų?

Laba diena, įmonei buvo išduota Revolut kortelė, įmonė bankrutavo, kaip bankroto administratoriui prisijungti prie kortelės duomenų, pasižiūrėt apyvartą, nes lėšos prieš pat bankroto bylos iškėlimą buvo vedamos į Revolut kortelės sąskaitą. Dėkoju.

Ruta
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Rūta, dėkui už klausimą. Susisiekėme su Lietuvos banku ir uždavėme šiuos klausimus:

  1. Ar Revolut klientų sąskaitos nėra areštuojamos, jeigu bankrutuoja ar yra paieškomi anstolių?
  2. Ar Revolut galioja tarpvalstybinio skolų išieškojimo taisyklės? Jie yra registruoti JK, todėl anstoliai negali prieiti prie sąskaitų? https://europa.eu/…/making-receiving-payments/…/index_lt.htm
  3. Kaip bankroto administratoriui prisijungti prie sąskaitų?

Pateikiame Jums Lietuvos banko Kredito ir mokėjimo paslaugų priežiūros skyriaus vadovės Rasos Cicėnienės komentarą:

Dėl bankroto administratoriaus galimybės prieiti prie sąskaitos siūlytume kreiptis teisiogiai į Revolut LTD ir susiekti dėl reikiamų pateikti duomenų, dokumentų ir/ar kitos informacijos, reikalingos kad įgaliotas asmuo galėtų prieiti prie sąskaitos.

Darome prielaidą, kad Jūsų nurodytas atvejis susijęs su Revolut Ltd, kuri įsteigta Didžiojoje Britanijoje ir Lietuvoje veikia neįsteigusi filialo, atidaryta sąskaita. Šią įmonę tiesiogiai prižiūri Jungtinės Karalystės finansinių paslaugų priežiūros institucija (ang. Financial Conduct Authority, FCA).

Tikėtina, kad šiuo atveju Revolut Ltd ir jo klientų sudarytai sąskaitos sutarčiai būtų taikoma Didžiosios Britanijos teisė, todėl skolos išieškojimo klausimai, įskaitant antstolių teisę areštuoti mokėjimo sąskaitose esančias lėšas, sprendžiami pagal Didžiosios Britanijos teisinį reguliavimą. Dėl šios priežasties rūpimais klausimais reikėtų kreiptis į minėtą Jungtinės Karalystės finansinių paslaugų priežiūros instituciją el. paštu: consumer.queries@fca.org.uk (detalesnė informacija pateikiama minėtos priežiūros institucijos tinklalapyje adresu https://www.fca.org.uk/ ), ir (arba) ten veikiančias institucijas, atsakingas už skolos išieškojimo vykdymo klausimus.

Ar Lietuvos antstoliai turi galimybę taikyti apribojimus ar areštuoti Didžiojoje Britanijoje Revolut Ltd atidarytose sąskaitose esančias lėšas bei kokia tvarka vyksta tarpvalstybinis bendradarbiavimas skolos išieškojimo klausimais, rekomenduotume kreiptis į Lietuvos antstolių rūmus (info@antstoliurumai.lt, adresas Konstitucijos pr. 15, LT-09319 Vilnius), kurie įstatymo nustatyta tvarka koordinuoja ir kontroliuoja antstolių veiklą.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą

Pasinaudokite patogia valiutos skaičiuokle

Norite išsikeisti dolerius, svarus, zlotus, kronas, rublius ar bet kurią kitą valiutą? Ši Bankai.lt valiutos skaičiuoklė leidžia konvertuoti valiutas ir sužinoti kiek vertos valiutos Jūsų pasirinktų valiutų atžvilgiu. Valiutos skaičiuoklė suskirstyta į tris sekcijas:

Duomenys nuolat atnaujinami, tiesiogiai bendradarbiaujant su bankais ir valiutų keityklomis, todėl duomenys visuomet yra aktualūs.

Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų