Koks būtų idealus atsiskaitymų bankas Lietuvoje?

2019-01-04
„Paysera” - nemokami momentiniai pervedimai
„Paysera” dovana klientams - nemokami momentiniai pervedimai

Kad ir kiek besinaudotumėme didžiaisiais bankais Lietuvoje, galima daryti išvadą, kad jie nėra tokie patogūs mokėjimams ir pigūs kaip mažesnieji bankai. SEB, Swedbank, Luminor, Citadele, Šiaulių bankas, koncentruojasi ties ženkliai daugiau paslaugų. Naudojantis jų internetine bankininkyste kiekvieną dieną matome paskolų, indėlių, lizingų pasiūlymus, tai gali erzinti ir skatinti naudotis tomis paslaugomis, kai to visiškai nereikia.

Tie mažieji bankai apie kuriuos šnekame, nėra visiškai dar bankai, „Paysera” dar negavo banko licencijos (artimiausiu metu turėtų gauti), o „Revolut” neseniai gavo specializuoto banko licenciją. Žinoma, čia gali kilti klausimų dėl saugumo, patikimumo ir kitų panašių aspektų.

Tačiau, peršasi viena, tokia mintis, kad jeigu „Paysera” ir „Revolut” susijungtų - turėtumėme patogiausią mokėjimų/atsiskaitymų banką Lietuvoje.

Kodėl? Todėl, kad „Revolut” turi itin patogią programėlę, draugišką mokėjimo kortelę ir kas svarbiausia, geriausius valiutų keitimo kursus. O „Paysera” savo ruoštu turi greičiausius pervedimus, o taip pat šiuo metu SEPA pervedimai privatiems klientams yra nemokami. „Paysera” taip pat yra lyderis interneto parduotuvių, pinigų surinkimo paslaugų teikėjas, kuris siūlo patogiausius ir palankiausius įkainius rinkoje.

„Paysera" dovana klientams - nemokami momentiniai pervedimai

2018-ųjų rugsėjį prisijungusi prie SEPA INSTANT, kitaip žinomos kaip momentinių mokėjimų sistemos, „Paysera" žengia dar vieną žingsnį - nuo šiol visi momentiniai mokėjimai privatiems asmenims tampa nemokami. Taip pat nelieka ir 30 nemokamų pervedimų limito - jų skaičius neberibojamas. Pakeitimai įsigalioja nuo šiandien (gruodžio 20 dienos).

„Visa mokėjimų rinka eina link to, kad finansinės operacijos būtų kuo patogesnės ir greitesnės. Pokyčiai mūsų sistemoje būtent į tai ir orientuoti - pervedamai vykdomi čia ir dabar, be jokių papildomų mokesčių, - sako „Paysera LT" generalinis direktorius Vytenis Morkūnas. - Naujienai neatsitiktinai pasirinkome šventinį laikotarpį. Šiais metais bankų ir pervedimų sistemų ne darbo dienų beveik visa savaitė. Įsivaizduokime situaciją: žmogus padaro pervedimą 21 d. (pentadienį) po 17 val., pinigai gavėją pasieks tik 27 d. (kitą ketvirtadienį). Momentinis mokėjimas šią situaciją išsprendžia akimirksniu, „Paysera" klientams dabar ir be papildomų mokesčių. Galima tai vadinti kalėdine dovana, kuri galios visada".

Momentiniai mokėjimai vykdomi tarp EEE (Europos ekonominėje erdvėje) esančių bankų ar mokėjimo įstaigų, kurios yra prisijungusios prie SEPA INSTANT sistemos. Pervedimai vykdomi nuolat, t. y. 24/7/365, nepriklausomai nuo šalies ar paslaugų teikėjo. Šiuo metu prie SEPA INSTANT prisijungusios daugiau nei 1000 finansinių įstaigų Europoje.

„Paysera" yra vienintelė Lietuvoje pilnai teikianti momentinių mokėjimų paslaugą - klientai tiek gauna, tiek gali atlikti momentinius mokėjimus. Šią paslaugą taip pat teikia ir keli komerciniai bankai, tačiau su tam tikromis išlygomis: tik gauna arba vykdo tik per mobilią programėlę. Neturint paslaugų krepšelio, įprastai momentinių pervedimų kaina iki šiol svyravo nuo 0.29 iki 0.41 Eur. „Paysera" pirmoji savo klientams suteikia galimybę šiuos mokėjimus atlikti nemokamai, neužsisakius jokio specialaus plano.

Maksimali momentinio pervedimo suma - 15 000 Eur. Juos galima atlikti tiek prisijungus per „Paysera" mobiliąją programėlę, tiek per interneto svetainę.

Pasak V. Morkūno, realiai klientui nieko daryti nereikia - tik džiaugtis ir naudotis nemokama paslauga. „Anksčiau atliekant pervedimą EEE teritorijoje klientas galėjo rinktis mokėjimo tipą - skubus / neskubus. Dabar sistema automatiškai patikrins, ar gavėjo bankas / finansinė įstaiga priklauso SEPA INSTANT sistemai, jeigu taip, mokėjimas visada bus momentinis ir už jį nereikės mokėti. Tarptautinių pervedimų, t. y. tų, kurie vykdomi kitomis valiutomis, bei eurais už Europos šalių ribų, įkainiai lieka tokie patys", - pokyčius pristato V. Morkūnas.

Susisiekite
Užduoti klausimą
Iškilo klausimų? Pasirinkite temą ir užduokite klausimą.
Bankai.lt Facebook
Sekite mus ir bendraukime Bankai.lt Facebook klube
Komentarai
Straipsnis komentarų neturi. Būk pirmas ir pakomentuok.
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų