Šiuo metu neturime jokių problemų dėl paskolos gavimo, tačiau kai rašysimės notarinę sutartį ir reikės paskolos jau būsiu motinystės atostogose. Ar gali kažkas pasikeisti?

Laba diena, pasirašėme preliminarią būsto pirkimo sutartį ir šiuo metu neturime jokių problemų dėl paskolos gavimo, tačiau kai rašysimės jau notarinę ir reikės būsto paskolos iš banko tai aš būsiu motinystės atostogose, noriu sužinoti ar mano pajamos bus vertinamos ir kaip, prašau pamodeliuoti abi situacijas - kai vaiko priežiūros atostogos trunka metus ir kai du. Ačiū.

Sandra
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Sandra, dėkui už klausimą. Manau įtakos turės ne Jūsų motinystės atostogos ir jų laikotarpis, o Jūsų antrosios pusės pajamos. Žinoma, nežinau kieno yra pagrindinės. Reikia žiūrėti atskirai, bet įprastai žiūrima praėjusių 6-12 mėn. ir daugiau pajamos. Motinystės atostogos formaliai neturėtų įtakoti būsto paskolos sąlygų. Jeigu būtų kitaip - būtinai praneškite.

Taip pat rekomenduoju pasitarti su banku ir nebandyti nieko nuslėpti, tiesiog pasikalbėkite apie įvairius scenarijus. Kiekvienas bankas gali įvairiai traktuoti, kadangi žino Jūsų situaciją detaliai.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų