Banko konsultantė sakė išduos paskolą namui, pradėjus statyboms pasakė, kad nebeišduos

Sveiki. Norime imti iš banko statomojo būsto paskolą. Tiksliau jau pusė darbų nuveikta, tačiau dabar jau bankas dvejoja suteikti mums paskolą, nors pradžioje visų statybos darbų, per kelias konsultacijas, skaičiavo mūsų pajamas, įsipareigojimus ir visa kitą ir garantavo, kad paskola bus suteikta. Mes per kelis mėnesius nuveikėme tiek kiek kiek reikalavo bankas (išlieti pamatai, atliktas vertinimas). Tačiau dabar konsultantė (p.s. labai nepagarbiai elgiasi su klientu, neatsiliepia į skambučius, neatrašo į el.laiškus, susisiekia tik tada kai pati nori) teigia, kad banko taryba mus atmetė kaip per didelę riziką. Mūsų šeimos (2+1) grynosios pajamos 1100 eur. Jokiu kreditų ar lizingų (turėjom, bet grąžinom ankščiau laiko, nes taip rekomendavo ta pati konsultantė teigdama, jog taip gausim tokią sumą kurios prašome). Namo sąmata 100000, sklypo su pamatais vertė 22 000, savų lėšų turime 30 000 (juos taip pat pateikėme bankui). Prašoma suma 70 000 (30-čiai metų). Pakomentuokite situaciją, ar mes per daug norime (ir bankas mus pradžioje apgavo, nes pati konsultantė pripažino, kad jų skaičiuoklės kurios yra konsultacijų kabinete ir kažkur kitur kur viską daro jau be mūsų, skirtingai skaičiuoja paskolos dydį), ar vis dėl to konsultantė dirba neatsakingai, ir mes galime gauti prašomą sumą. Beje, prieš 5 metus jau turėjome tame pačiame banke būsto paskolą, tačiau prieš pradedant statyti namą ir prašyti paskolą mes ją grąžinome (dėl didesnės paskolos sumos kurią nurodė konsultantė).

Aistė
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Aiste, dėkui už klausimą. Rekomenduoju paviešinti banko pavadinimą. O taip pat labai rekomenduoju kreiptis į visus bankus ir keisti vadybininkę. Jeigu yra taip kaip sakote, tuomet vadybininkė elgiasi labai nekompetetingai ir reikia keisti arba banką arba vadybininkę.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų