Perkant būstą su paskola ar galimas pradinis įnašas grynais pinigais, o ne pavedimu

Sveiki, planuojame pirkti būstą, kurio vertė 69000 (turto vertintojo) pradinis įnašas yra 30%, nes dirbu ne Lietuvoje. Norime apie 8k€ paduoti grynais pas notarą, jis viską įformins kartu su kitais popieriais, o likusius pervesime per banką. Ar šiai dienai taip nėra galima? Viską turime pervesti tik per banką? Ačiū už atsakymą.

Ignas
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Ignai, dėkui už klausimą. Visuomet yra reikalavimas didesnę sumą pervesti pavedimu be grynų pinigų. Tačiau iš asmeninės patirties galiu pasakyti, kad įmanomas dalinis pradinio įnašo įmokėjimas grynais pinigais nebent tada, kai mokate rankpinigius už butą. Bankai ir notarai vengia grynų pinigų, kadangi yra paprasčiau ir saugiau patvirtinti pavedimo kopiją. Gryni pinigai nėra priimtini būsto pirkime, kai pinigų suma yra didelė.

Šiaip tai paprasta operacija - įsidėkite bankomate grynus ir padarykite pavedimą per ebanką. Bus patogiau ir Jums ir visiems kitiems.

+4Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų