Ar galima tikėtis paramos būstui įsigyti?

Laba diena, norėjau paklausti, ar galima tikėtis paramos būstui įsigyti? Man 30 metų, vyrui 31 metai, turime mergytę 5 metukų, bendros pajamos 1050 eur per mėnesį, gavau palikimu puse buto, kurio vertė apie 19000 eur.

Jurgita
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Jurgita, dėkui už klausimą. Galite bandyti kreiptis į savivaldybę dėl pažymos gavimo. Tačiau asmenims, kurie turi būstą, parama nesuteikiama. Atkreipkite dėmesį į šią sąlygą:

"turi ar turėjo nuosavybės (bendrosios nuosavybės) teise būstą, kurio naudingasis plotas (visų Lietuvos Respublikoje nuosavybės teise turimų ir (arba) vienu metu turėtų būstų naudingųjų plotų suma), tenkantis (tenkanti) vienam asmeniui ar šeimos nariui, yra mažesnis (mažesnė) kaip 14 kvadratinių metrų, arba turimas būstas, neatsižvelgiant į jo naudingąjį plotą, Nekilnojamojo turto kadastro duomenimis, yra fiziškai nusidėvėjęs daugiau kaip 60 procentų. Parama teikiama būstui įsigyti arba nuosavybės teise turimam būstui rekonstruoti".

Susipažinkite su pilnu paramos būstui įstatymu.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų