Ar yra kokia kompensacija kuria būtų galima pasinaudoti Šiaulių mieste būstui įsigyti?

Laba diena. Esam jauna 4 asmenų šeima. Abu dirbame, gauname pastovias pajamas. Man 29 m. vyrui 32 m. Vaikai abu su klausos negalia (vidutinis neįgalumas), mažamečiai, darželinukai. Ar yra kokia kompensacija kuria būtų galima pasinaudoti Šiaulių mieste būstui įsigyti?

Raminta
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Raminta, dėkui už klausimą. Taip, galėtumėte pretenduoti į paramą jaunoms šeimoms ir gauti 20% nuolaidą, nes turite mažamečius vaikus su vidutiniu neįgalumu. Kaip sako įstatymas:

  • buvę likę be tėvų globos (rūpybos) asmenys, iki jiems sukanka 35 metai, ar jų šeimos, taip pat šeimos, auginančios tris ar daugiau vaikų (įvaikių), neįgalieji arba šeimos, kuriose yra neįgaliųjų, – apmokama 20 procentų suteikto valstybės iš dalies kompensuojamo būsto kredito (ar šio būsto kredito likučio) sumos.

Tačiau taip pat turite atitikti ir kitas sąlygas. Pasiskaitykite būsto paramos įstatymą ir jeigu atitinkate sąlygas vykite į savo savivaldynbę pažymai gauti, o po to su pažyma į banką paskolos.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų