Ar gaunant kreditą su valstybės parama vistiek turi susimokėti pats 15 proc. įnašą?

Sveiki. Po konsultacijos viename banke mus informavo, kad gaunant kreditą su valstybės parama vistiek turi susimokėti pats 15 proc. įnašą ir tik vėliau valstybė finansuoja tau dar 10 proc. (jei atitinki visus reikalavimus ir gauni pažymą iš savivaldybės). Ar tai tiesa? Ar tai gali būti banko sąlygą? Ar iš tiesų nėra galimybės valstybės parama pasidengti avanso dalies?

Edita
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Edita, dėkui už klausimą. Jūs galite pasirinkti ar tuos 10% išmoka pradiniam įnašui padengiant tą sumą, arba galite pasirinkti, kad parama būtų išskaidyta įmokoms. Manau, kad pradžioje turėtų būti išmokama. Jeigu galėtumėte parašykite, kuris bankas ir kokiomis aplinkybėmis tai pasakė.

+3Buvo naudinga
Edita

Pateiktas variantas buvo SEB banke, šeimos pajamos apie 1300 eur, du vaikai, vyras - dirbantis ir turintis leidimą gyventi Lietuvoje užsienietis (galbūt tai lėmė minėtą sąlygą?). Tuo tarpu Swedbank užtenka 5% savų lėšų, 10% iš valstybės, tačiau apribojimas perkamam būstui - ne senesnis nei 15m.

Buvo naudinga
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Edita, gali būti, kad SEB pasiūlė šį variantą dėl to, kad išnaudojo jau visą paramos krepšelį, kurį kažkada papildys. Pagal viską, turėtų iš karto padengti pradinio įnašo sumą, o ne kažkada. Nebent yra tokia situacija kaip minėjau.

+4Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų