Ar galima mokėti avansą grynais pinigais?

Laba diena, perkant bustą pasirašoma preliminari pirkimo pardavimo sutartis ir mokamas avansas, kuris garantuoja būsto rezervaciją. Ar galima mokėti avansą grynais pinigais? Kokia maksimali grynųjų pinigų suma gali būti mokama? Ar neriboja įstatymas sumos dydžio (pvz.norėčiau įmokėti 4000 eurų)? Ar sudarant preliminarią sutartį būtinas/reikalingas notaro patvirtinimas? Ar avansą bankas traktuoja, kaip pradinį įnašą? Ačiū.

Asta
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Asta, dėkui už klausimą. Preliminarioji sutartis/rankpinigių sutartis nereikalauja notaro, nors galite pasirašinėti ir su notaru. Galima paduoti ir grynais, tačiau aš rekomenuočiau viską atlikti pavedimais, taip yra saugiau. Atminkite, kad preliminari sutartis dar negarantuoja būsto įsigijimo, nes ta sutartis tik yra susitarimas tarp pirkėjo ir pardavėjo. Pardavėjas gali apsigalvoti, bet sutartyje turi būti numatyta kas atsitinka jeigu pardavėjas ar pirkėjas atsisako.

+6Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų