Ar yra kliūtis gauti būsto paskolą, jeigu jis nėra baigtas 100%?

Sveiki. Su žmona esame abu iki 35 metų, turime du vaikus, norime pirkti pirmą būstą (nesame turėję jokio NT nei vienas). Objektas teritorijoje, kur parama (jaunoms šeimoms regionuose) teoriškai įmanoma. Na pinigėliai šiems metams lyg ir pasibaigė pagal prašymų skaičių ir skirtą sumą. Atsakymą dėl galimybės gauti paramą mes turbūt dar galime gauti ir su pardavėju galima tartis, kad lukteltų tas dvi savaites. Banke - davė suprast, kad paskolą gauti galime. Pora niuansų ir su tuo susijusių klausimų: 1. Namas nėra 100% baigtas (76%), banko darbuotoja sakė tai kliūtis gauti paramą. Nieko panašaus internete neradau. Ar tai tiesa? 2. Jei šiemet mes paramos negalim gauti, nes eilėje esame tikrai per toli, tai ar tas atsakymas dėl kriterijų atitikimo ir buvimas "eilėje" turi kokią nors prasmę? Ar tokiu atveju lengvatinio kredito sutartis sudaroma ir bankas lauks savo pinigėlių iš valstybės? Tas lyg ir turėtų būti padaryta per 4 mėn remiantis straipsniais internete, bet tai nebeįmanoma. Žodžiu ar šiemet nepatekdami į sąrašą tų, kuriems bus suteikta parama mes praktiškai prarandam galimybę ją gauti ar yra prasmė buvimo eilėje ir teoriškai po 3jų metų gausim paramą ir sumažės įsiskolinimas? Būti eilėje ir laukti 3 metus, kad nupirkti kiek juokingas scenarijus, joks normalus pardavėjas tiek nelauks, tai nebent iš giminių pirkdami pasišildys apsukresni sulaukę eilės.

Tadas
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Tadai, dėkui už klausimą. Taip, būsto pirkimas su parama privalo būti 100% baigtumo. O dėl paramos gavimo, kai gaunate pranešimą ir ateina Jūsų eilė, tik tuomet turite vykti į banką ir sudaryti kredito sutartį. Jeigu tai atliksite anksčiau, paramos negausite. Taip, scenarijus nelogiškas ir šitas visas paskatos reikalas yra neišdirbtas ir sudaro daug neaiškumų ir nepatogumų.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų