Su draugu ėmėme būsto paskolą ir išsiskyrėme, kaip geriau pasielgti?

Laba diena, prieš kelis metus su draugu pasiemėme būsto kreditą 1/2 ,1/2. Būstas taip pat yra 1/2, 1/2. Kadangi nei vienas neturėjome sąskaitos tame banke, ją atidarė jo vardu. (Vadybininkė sakė, kad tai niekam įtakos neturės, nes tai sąskaita tik bankui įmokoms nusiskaičiuot, į kurią bus pervedinėjami pinigai). Su tuo asmeniu negyvenu jau 3 metus, tą laikotarpį paskolos nemoku. Noriu išstot iš kredito sutarties ir palikti jam visą turtą, ką galiu padaryti? ar bankas gali perimti mano NT dalį ir paskolą? Ir dėl atidarytos sąskaitos jo vardu. Prieš paskolą ir pirmais metais aš jį "šėriau" pinigais. Tačiau viską duodavau grynais. O dabar jis duoda mane į teismą traktuodamas, kad aš nesu mokėjusi nei vienos įmokos. Ir dar jis pasidarė, kad jam alga plauktų į tą sąskaitą (atrodo). Prisijungimų jokių neturiu, nematau ką jis daro su paskolos sutartimi, manęs niekas neinformuoja, banke taip pat informacijos negaunu, nes nesu klientė (neturiu sąskaitos), nors kredito sutartį aš bendraskolininkė. Kaip patartumėte elgtis dėl tokios susiklosčiusios situacijos?

Odeta
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Odeta, dėkui už klausimą. Na, situaciją reikia spręsti ir bankas privalo suteikti šią informaciją. Nuvykite į banką ir paprašykite informacijos. Jeigu nepavyksta susitarti su draugu gražiuoju, pagalvokite apie teisininko paslaugas.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų