Ar visi bankai vertina pusę metų laikotarpį ir tada vertina mano pajamas?

Laba diena. Noriu pirkti naujos statybos kotedžą, kurio vertė 50/60k pradinį įnaša turėčiau apie 40/50% būsto vertės. Būstas bus perkamas su daline apdaila, ketinu jį taip pat iš savų pinigų įsirenginėt, ar bankas reikalaus įrodymų, kad galiu savom išgalėm įsirengti būstą. Kadangi ne visos pajamos yra oficialios ir butą įsirenginėčiau už grynus pinigus. Taip pat praeityje turėjau reikalų su anstoliais 4 metai atgal. Kaip bankas reaguotų ar duotu paskolą vistiek, nes turėčiau puse pradinio įnašo perkamo būsto? Taip pat mano oficialios pajamos yra komandiruotėse, kiek girdėjau bankai nubraukia 30/50% nuo šių pinigų ir tada vertina mano pajamas, kitas aspektas, šis darbas yra sezoninis ir pusę metų reguliariai dirbu, likusius metus dirbu Lietuvoje pagal invidualią veiklą. Ar visi bankai vertina pusę metų laikotarpį ir tada vertina mano pajamas?

Jonas
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Jonai, dėkui už klausimą. Kadangi yra tokia dinamiška situacija, tai tik bankai pasakys, kokios Jūsų galimybės gauti būsto paskolą. Tik jeigu pirksite 50% būsto už savus pinigus ir po to jį įsirenginėsite savomis lėšomis, tai kyla klausimas kam Jums būsto paskola? Jeigu norite imti paskolą įsirengimui ir įsirenginėti ją pats, tai bankai gali reikalauti pagrindžiančių dokumentų, sąskaitų ir pan. kur išleidote pinigus. Sutartyje bus nurodyta, kad pinigus turite išleisti pagal paskirtį ir oficialiai.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų