Kaip bankas skaičiuoja atlyginimą išduodamas būsto paskolą?

Laba diena, turiu 2 klausimus: 1. Mano atlyginimas į rankas (pagal darbo sutartį) yra 700 eur. Pirmąjį metų ketvirtį atlyginimas į rankas sudaro apie 1000 eur (maždaug 30-40 proc. dėl viršvalandžių, kurie ir ateityje bus tokios pat apimties ( 30-40% atlyginimo). Ar bankas, skaičiuodamas vidutinį atlyginimą ima paskutinių trijų mėnesių atlyginimą? Jei dėl paskolos kreipčiausi balandžio mėn., ar būtų skaičiuojamas atlyginimas pagal darbo sutartį, ar faktinis atlyginimas? 2. Kokia būtų tikėtina gauti paskolos suma būstui (paskola be bendraskolio, darbo stažas 1.5m, kreditingumo reitingas A, finansinių įsipareigojimų nėra)?

Giedrė
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Giere, dėkui už klausimus. Priklausys individualiai nuo banko kaip vertins, tačiau įprastai bankai vertina 6-12 mėn. pajamų vidurkį, taip pat vertina Jūsų bonusų tvarumą ir stabilumą. Jeigu viršvalandžių pajamos pasirodys tvarkingos ir priimtinos bankui - vertins visas. Paskolos suma priklausys nuo banko vertinimo, tad tiksliam paskaičiavimui kreipkitės į bankus, nes ar pajamos bus įvertintos 700e ar 1000e yra didelis skirtumas. Taip pat bus atsižvelgta ir į šeimos sudėtį, kuri taip pat įtakos paskolos dydį.

+6Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų