Kam dabar nuosavybės teise priklauso butas?

Sveiki, norėčiau paklausti, kam dabar nuosavybės teise priklauso butas? Butas buvo nupirktas ne santuokoje už banko paskolą ir įkeistas bankui (hipoteka). Vėliau buvo sudaryta santuoka ir esant santuokoje grąžinta paskola bankui. Dabar butas nuosavybės teise priklauso vienam sutuoktiniui ar abiems sutuoktiniams?

Anželika
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Anželika, dėkui už klausimą. Prieš santuoką įgytas būstas yra atskira nuosavybė kiekvieno asmens atveju, nebent buvo pasirašyta priešvedybinė sutartis. Jeigu yra skiriamasi, tuomet antroji pusė, kuri yra ne turto savininkas, gali reikšti pretenziją dėl mokėtų įmokų už būsto paskolą santuokos metu, kurios skaičiuojasi pusiau. Taip pat dar yra išimtinų atvejų, kai galėtų būti pripažinta bendru turtu, bet čia jau reikėtų analizuoti konkrečią situaciją ir kaip buvo gyventa.

+6Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų