Kaip atrodo būsto kredito sutarties keitimo procedūra, kai po skyrybų paskolą perima vienas asmuo?

Sveiki. Turime būsto kreditą, kuris priklauso lygiomis dalimis mums su vyru. Skyrybų atveju noriu persirašyti būsto kreditą sau (pajamų tikrai užtenka) ir vyrui sumokėti (kompensuoti) jo dalį, kurią įnešėme kaip pradinį įnašą. kaip suprantu, tam man reikės pasididinti patį būsto kreditą. Gal galite pakomentuoti, kaip šiuo atveju turėtų atrodyti būsto kredito" pasididinimo procedūra, kad: a) galėčiau kompensuoti vyru jo dalį (apie 35000): b) turtą persirašyčiau tik savo vardu. Ačiū.

Rita
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Rita, dėkui už klausimą. Norėdami persirašyti būstą ir būsto kreditą tik ant savęs turėsite keisti būsto paskolos sutartį ir vadovautis sutartyje numatytomis sąlygomis. Taip pat bus reikalingas ir banko sutikimas ir patvirtinimas, kad Jūs pajėgi būsite įsipareigoti kreditui. Didinti būsto kreditą galėtumėte tuo atveju, jeigu būsto vertė bus pakankama jį padidinti. Dėl visos procedūros reikia kreiptis tiesiogiai į banką ir pasikonsultuoti koks būtų paprasčiausias variantas Jūsų atvejui, kadangi daugelis situacijų yra skirtingos.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų