Kaip gauti paramą būstui, jeigu mes statome namą?

Laba diena, norėjau pasiteirauti nes neberandame kur besikreipti, visi siuntinėja visur ir atsakymų negauname. Man 29metai, žmonai 26, vaikui 5. Abu dirbantys pajamos sakė kaip ir atitinka gauti paskolai, bet susidūrėme su subsidija nes norime ją gauti. Nusipirkome sklypą ir pradėjom statyti palei projektą vadinamą dėžute ir ją priregistruoti kaip nebaigtos statybos namą. Bet savivaldybė pareiškė jau dabar kad jai aš jį priregistruoju tą dėžute tai jau skaitosi kaip mūsų būstas ir subsidijos nesuteiks. Tai ką reikia padaryti teisingai kol dar pamatai tėra užpilti, kokie turėtų būti mūsu tikslūs žingsniai? Bankas kol dėžutės iki stogo iškeltos nebus nesuteiks paskolos jai užpildyčiau prašymą dabar savivaldybei tai jie išduos leidimą ale subsidijai bet kadangi (dėžutės) nebus tai jie atmes ir vėl dinks subsidija... Gal galit padėti būtu geriau pasikalbėti gal galite savo Nr. ?

Edvinas
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Edvinai, dėkui už klausimą. Kaip suprantu kalbate apie paramą regionuose, tačiau nelabai suprantu problemos. Visų pirma, prieš pradedant statybas turite kreiptis į savivaldybę pažymos gavimui, o po to su ta pažyma turite keliauti į bankus ir gauti finansavimą. Subsidija išmokama tik pabaigus namo statybas per sutartą su kredito davėju laikotarpį (įprastai 1-2 metus).

Esminiai 3 punktai:

  1. Jauna šeima, teikdama prašymą dėl namo statybos regione, kartu su kitais tvarkoje numatytais dokumentais turės pateikti statybos leidimą.
  2. Prie suformuotos pažymos jaunai šeimai bus pridedama atmintinė apie visus dokumentus, kurių reikia kreipiantis į kredito įstaigą.
  3. Pažymą pateikiate kredito įstaigoms ir pradedate finansavimo procesą.

Šioje vietoje reikia bendrauti tik su savo savivaldybe ir bankais bei suderinti visus procesus jeigu dar nėra pastatytas ir įregistruotas namas. Labai priklausys ir nuo reikiamos sumos ir nuo to, kiek bankas galės skolinti atsižvelgęs į Jūsų galimybes. Galite nuvykti prieš tai į bankus pasikonsultuoti, kad įvertintų patį projektą ir Jūms galimą išduoti paskolos sumą. Nes turbūt pateikęs pažymą savivaldybei, atsidursite eilėje, tad turite iš karto visus veiksmus būti susiderinęs.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų