Turime 100 proc. baigtumo butą, bet namo baigtumo statytojas neregistruoja

Sveiki, turime nusipirkę butą, 4 aukštų daugiabutyje. Savo butą esame įregistravę 100proc. kaip ir priklauso pagal sutartį, tačiau pats namas vis dar nėra įregistruotas 100prc baigtumu. Preliminarioje pirkimo-pardavimo sutartyje yra paminėta pardavėjo įsipareigojimai ir teisės: Iki 2018.12.01 pastatyti turtą, jį įregistruoti VĮ RC 100proc baigtumu, gauti parengti ir pasirašyti visus turto perdavimo Pirkėjo nuosavybės teisėm sandorio sudarymui reikiamus dokumentus ir perduoti turtą pirkėjui už kainą nurodytą šios sutarties 3.1. punke". Daugiau apie 100proc. baigtumą nei preliminarioje nei pagridinėje sutartyje nieko nepaminėta. Pardavėjas iki šiol neiregistruoja namo. Kuo remiantis galėtume jam pateikti pretenzijas? Ar pardavėjas gali taip ilgai neįregistruoti namo (pirmas butas šiame name nupirktas ~2017m) ? Kur patartumėte kreiptis?

Auguste
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Auguste, dėkui už klausimą. Jeigu pardavėjas pažeidžia sutartį, kurioje numatyti įsipareigojimai, šiuo atveju teoriškai galėtų mažinti Jūsų būsto vertę, tai vienintelis kelias yra rašyti pretenziją su įvertintais nuostoliais - kreiptis į teismą. Pirmiausia reikia pasikalbėti su pardavėju kokios yra to priežastys, galbūt galima gauti raštišką įsipareigojimą, o po to imtis teisinių veiksmų.

+4Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų