Kaip Brexit įtakos svaro valiutos kursą?

2019-04-02
Svaro kurso pokytis dėl Brexit
Svaro kurso pokytis dėl Brexit

Svaro kurso likimas buvo susietas su Brexit nuo to laiko, kai 2016 metais 52% Jungtinės Karalystės piliečių nubalsavo išstoti iš Europos Sąjungos. O visos dabartinės politikų pjautynės ir neapsisprendimas tikrai nedaro teigiamos įtakos Didžiosios Britanijos valiutai - svarui, o taip pat ir eurui.

Nepasitenkinimas dėl Theresa May pasiūlyto Brexit plano ir nuolat JK parlamento atmetamos bet kokios alternatyvos privedė prie to, kad arba iki 2019 m. balandžio 12 d. JK pateikia logišką išstojimo planą arba turės išstoti be jokio susitarimo. O tai smarkiai pakenktų tiek ES, tiek ir JK ekonomikoms ir bendroms nuotaikoms.

Kaip Brexit įtakos svaro kursą?

Nors blogiausia atrodė jau praeityje, kuomet 2017 metų rugpjūtį svaro kursas buvo nukritęs iki 1.0757 EUR už 1 svarą ribos, tačiau šis politinis karavanas ir britų neapsisprendimas kelia riziką ne tik jų ir ES ekonomikai, bet ir svaro valiutos nuvertėjimui. Prognozės tokios, kad valiutų kursai ir jų pokytis šiuo metu neprognozuojami, nes tas pasietas neužtikrintumas griauna bet kokias įmanomas realias nuomones net ir atsižvelgiant į ekonominius rodiklius.

Į Bankai.lt konsultacijų centrą sulaukėme labai daug klausimų: „kils ar kris svaro kursas”, „parduoti ar laikyti turimus svarus”, „ar verta pirkti kaip investiciją svarus”, todėl norime pateikti savo nuomonę:

„Svaro valiuta prieš eurą turėtų sustiprėti tuomet, kai Didžioji Britanija ir vėl bus nepriklausoma nuo ES ir atsiskirs. Tai turėtų sustiprinti jų valiutą. Tačiau reikia suprasti, kad atsiskyrimas užtruks gana ilgai. O per tą laiką, visos derybos ir nesutarimai įtakos nenuspėjamus valiutos svyravimus. Ir nors yra daug nuomonių, kad Didžioji Britanija nesupranta ką daro ir elgiasi kvailai išstodami iš ES, tačiau labai svarbu suprasti ir įsigilinti kodėl britai nusprendė atsisakyti narystės. Juk ES irgi daro esmines klaidas skatindami ekonomiką ir nelabai suvaldo situacijos spausdindami pinigus. Todėl kartais atrodo, kad Didžioji Britanija išstodama iš ES daro teisingą žingsnį žvelgdami labai toli bei rūpindamiesi tik savimi ir kaip patys yra sakę, renkasi aukoti viską kas yra sukurta ir mokėti labai brangiai, kad išvengtų jų nuomone neteisingai valdomos ES padarinių.

Todėl į klausimus: „kils ar kris”, „parduoti ar laikyti”, „ar verta pirkti kaip investiciją”, atsakytumėme vienodai - stebėkite situaciją ir keiskite valiutą tuomet kada reikia. Nesistenkite nuspėti valiutos pasikeitimo krypties, nes tai šiuo metu yra loterija ir pavyzdžiui artimiausia savaitė ar mėnesis ar pusmetis gali pakreipti svaro kursą į bet kurią pusę ir labai smarkiai. Bus ir paskutinės minutės sprendimų ir daug politinių žaidimų bei netikėtų sprendimų. Taip pat labai svarbu atkreipti dėmesį, kad tai nėra kažkoks siūlymas pirkti ar parduoti valiutą, neskatiname elgtis nei taip ar kitaip, todėl perkant ar parduodant valiutą turite priimti sprendimus patys ir nesivadovauti niekieno nuomone.”

Kur geriausia keisti svarus į eurus?

Jeigu atsitiktų taip, kad reikės išsikeisti savo turimus svarus į eurus, tuomet yra labai naudinga žinoti kur galima parduoti svarus geriausiu kursu. Tai galite padaryti Bankai.lt valiutų kursų skaičiuoklėje, pasirinkę skiltį Noriu parduoti. Skaičiuoklėje turėsite pasirinkti svaro valiutą ir įvesti norimą parduoti sumą, čia iš karto bus pateikiami rezultatai surūšiavus nuo geriausią iki blogiausią kursą siūlančiųjų ir suskaičiuota kiek bankai ar valiutos keityklos Jums sumokės už parduodamus svarus.

Naudingi įrankiai susiję su svaro kursu bei valiutų pirkimu ir pardavimu:

Atminkite, kad keisdami didesnę pinigų sumą, būtinai skambinkite ir tarkitės dėl geresnio kurso.

Susisiekite
Užduoti klausimą
Iškilo klausimų? Pasirinkite temą ir užduokite klausimą.
Bankai.lt Facebook
Sekite mus ir bendraukime Bankai.lt Facebook klube
Komentarai
Straipsnis komentarų neturi. Būk pirmas ir pakomentuok.
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų