Apie pradinį įnašą, būsto paskolą remontui perkant senos arba naujos statybos būstą

Sveiki, Turiu keletą klausimų:

1. Ar perkant senos ir naujos statybos būstą reikiamo pradinio įnašo dydis skiriasi? Jei taip, koks jis senos statybos būsto įsigijimo atveju? Nuo kurių metų statyti namai jau atitinka naujos statybos namo apibrėžimą?

2. Ar perkant senos statybos būstą suteikiama paskola remontui? Koks jos galimas dydis?

3. Ar perkant naujos statybos būstą suteikiama paskola įsirengimui? Jei taip, kokio dydžio ji gali būti. Iš anskto ačiū už atsakymą.

Lauryna
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Lauryna, dėkui už klausimus. Atsakymai:

1. Dažnu atveju bankai finansuoja 85% naujos statybos būstą, o senos statybos iki 80-85%. Tačiau tai vėlgi labai individualu ir priklauso nuo pačio vertinimo. Gali būti senas namas, bet labai likvidus ir jis taip pat gali būti finansuojamas 85%, tačiau jeigu bus senas namas, prastoj vietoj, nelikvidus, tuomet tokio būsto bankai apskritai gali nefinansuoti;

2. Gali būti suteikiama remonto paskola jeigu Jūsų pajamos ir kitos aplinkybės tai leidžia, o taip pat priklausys nuo Jūsų individualaus atvejo. Taip grubiai tariant, jeigu pirksite senos statybos būstą ir prašysite paskolos remontui, tuomet būsto paskolos ir paskolos remontui suma įprastai negalės viršyti būsto vertės. Kitas variantas yra imti vartojimo paskolą remontui.

3. Taip suteikiama, bet taip pat priklausys nuo būsto vertės ir būsto/remonto paskolų sumos. Taip pat būsto remonto paskola išduodama ir šiek tiek kitaip. Pvz. Jums reikia paskolos remontui, bet būsto vertė yra per maža, tuomet Jūs su banku pasirašote sutartį, kad kai įsirengsite būstą (t.y. pakelsite būsto vertę iki reikiamos vertės) bankas padengs sutartą sumą. Gaunasi tokia lyg atvirkštinė paskola.

+4Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų