Kuo paprasčiau ir aiškiau paaiškinkite, kokiu principu augtų, keistųsi mūsų bankų nustatyta palūkanų norma?

Laba diena, ar negalėtumėte kuo paprasčiau ir aiškiau paaiškinti, kokiu principu augtų, keistųsi mūsų bankų nustatyta palūkanų norma (banko marža). Euribor ar EBIFN nėra aišku taip pat, bet tai siečiau su globaliais dėsniais, bendra pasauline politika ir pan. Norėtųsi suprasti, kokiu principu keičiasi mūsų bankų nustatyta marža. Tarkim, euribor dabar siekia žemumas, o jei jis grįžtų į krizinį laikotarpį, kaip tuomet atrodytų mūsų bankų palūkanos? Ačiū už atsakymą.

Andrius
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Andriau, dėkui už klausimą. EBIFN naujoms būsto paskoloms nebeliko, kadangi DNB nebeliko, o Luminor perėjo prie EURIBOR. Taigi, vėl turime situaciją, kai bankai siūlo tik marža + Euribor. Dėl bendros maržos pokyčio tai jeigu dabar Jūsų paskolos bendra marža su EURIBOR yra 2% (kadangi EURIBOR minusinis-nulinis), tad tarkime padidėjus EURIBORui iki 3,5%, bendra marža būtų 5,5%, tai tokį procentą mokėtumėme nuo paskolos sumos. Būtų skaudu tikrai daugeliui būsto paskolų turėtojų.

+5Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų