Ar galime kažkokiu būdu panaudoti esamą būsto paskolą pradiniam įnašui?

Laba diena, SEB banke turime paskolą už butą. Butas 3 kambarių Kaune. Paskolos likę išmokėti 3000 eur. Norime gerinti gyvenimo sąlygas ir įsigyti kotedžą Kaune (suma apie 80.000 eur), tačiau pradinei įmokai santaupų 100% neturime. Esame vedę, viena dukra. Bendros pajamos į rankas 2000 eur. Ar galime kažkokiu būdu panaudoti esamą būsto paskolą pradiniam įnašui? Ačiū už atsakymą.

Akvilė
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Akvile, dėkui už klausimą. Jeigu bankas sutinka, galite iš turimos paskolos įmokų sumokėti pradinį įnašą ir turėti vienu metu dvi paskolas. Tačiau reikia tiesiogiai su SEB kalbėtis ar bus tokia galimybė. Manau, kad kitas logiškas variantas yra sumokėti paskolos likutį 3000 eurų ir parduoti turimą butą ir imti paskolą kotedžui.

+4Buvo naudinga
Akvile

Laba diena, deja jūsų pasiūlyme parduoti turimą turtą ir pirkti kitą, logikos nematau, nes jį išnuomavus dengiamos kotedžo palūkanos, o be to yra dukra, kuriai reikės būsto. Todėl šis variantas mums netinkamas. Ar galite plačiau pakomentuoti kitą variantą? Ačiū

Buvo naudinga
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Kalbėkitės su SEB banku ar leis Jums dalį pirmos paskolos įmokų perkelti į naujos paskolos pradinį įnašą. Neprisiskolinkite per daug, jeigu neišeina sutaupyti pradiniam įnašui, vadinasi kažkas negerai su Jūsų finansų planavimu, pergalvokite prioritetus, kas bus, kai palūkanos pakils ir įmoka už būstą ženkliai šoks į viršų? O nuomos kainos kris.. Atsargiai su skolinimusi.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų