Mūsų pajamos gauti paramai, pasirodo, per didelės, nors komerciniai bankai vos vos duoda paskolą

Sveiki. Su žmona planuojame naudotis valstybės subsidija jaunai šeimai būsto pirkimui Vilniuje (pagal senąjį įstatymą). Reikalavimus žinome, dokumentus visus pateikėme, tačiau susidūrėme su viena problema - mūsų pajamos, pasirodo, per didelės (kažkur 2000€), nors komerciniai bankai vos vos duoda paskolą. O dėl subsidijos taip nutiko todėl, kad dirbu pagal individualią veiklą ir mano pajamos, VMI ataskaitoje, buvo paskaičiuotos neatėmus nei mokamų mokesčių valstybei, nei faktinių patirtų išlaidų (jos buvo 60% praeitais metais). Taip nutiko ne man vienam, o ir kitiems žmonėms, kurie dirbo pagal IV. Įdomiausia, kad net atėmus 30% išlaidoms nuo pajamų, į subsidiją pretenduot jau galėtume. Žmona dirba pagal darbo sutartį. Kalbamės su "Vilniaus miesto būstas", kad padarytų išimtį iš taisyklės, nes į subsidiją, praktiškai, pretenduoti galime. Kol laukiam jų atsakymo (užtrunka, nes atostogauja darbuotojai), kreipiamės į jus - gal turėsite ką patarti.

Artur
Atsakymai
Jelena

Ta pati situacija. Atėmus faktiškai patirtas islaidas- galiu pretenduoti į paramą, bet jie jų neatima ir todėl nesuteikia. Vilniaus miesto būstas liepė kreiptis į socmin, ten aš rašiau prašymą ministrui, sake, kad per 20d.d atsakys.

Buvo naudinga
Artur

Jelena, o kokį prašymą rašėt? Galite detaliau papasakot?

Buvo naudinga
Marius Jansonas
Nepriklausomi paskolų ekspertai

Komentuoti savivaldybės veiksmų negalime, reikia su jais viską dėliotis ir aiškintis, tačiau problema aiški ir matome, kad reikia kreiptis į VMI, kad ši pateiktų IŠAIŠKINIMĄ, kad uždirbti pinigai pagal INDIVIADUALIĄ VEIKLĄ nėra 100% šeimos pajamų, nes iš jų dar reikia išminusuoti 30% išlaidų ir mokamus valstybei mokesčius. Be tokio išaiškinimo, savivaldybė žiūrės formaliai pagal deklaraciją, kad visos pajamos yra gautos iš INDIVIDUALIOS VEIKLOS.

+5Buvo naudinga
Artur

Deja, Mariau, lankiausi VMI jau nė kartą - jokios pažymos ar išaiškinimo jie išduoti negalėjo.

Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų