Domiuosi galimybe statyti nuosavą namą turimame sode sklype

Sveiki, Domiuosi galimybe statyti nuosavą namą turimame sode sklype. Planuoju griauti seną sodo namelį ir statyti naują namą. Iškilo keleteas klausimų: 1. Kokio pradinio įnašo reikia namo statybai (procentaliai)? 24 metų amžiaus esu. 2. Ar kaip pradinis įnašas gali būti bankui užstatomas žemės sklypas? Teko girdėti kalbas, jog tai galimas variantas. 3. Ar bankas galėtų skirdamas paskolą finansuoti ir seno namo nugriovimo darbus, ir naujoje įrengimą? Taip ir komunikacijų išlaidas.

Marius
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Mariau, dėkui už klausimą. Ne, bankai nefinansuoja namo statybos, jeigu jame nėra pastatyti pamatai ar 50-80% baigtumo. Iki šios dalies turite patys, savomis lėšomis pasistatyti namą. Pradinis įnašas negali būti užstatomas sklypas. Nebent paskolą imsite ne būsto, o paskolą su užstatu, tiesiog pinigais ir didesnėmis palūkanomis.

+5Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų