Ar yra kažoks įstatymas, kuris nurodo terminą, per kiek laiko paprastai pirkėjas susimoka avansą?

Sveiki, su pardavėju sudaryta preliminarioji pirkimo pardavimo sutartis, turime sumokėti avansą, tačiau būstas yra perkamas su parama regionuose. Banke mums pasakė, jog paskolos formavimas įvyks tik kai pateiksime vertinimą ir giminystės ryšių registrų centro pažymas, tačiau jie vistiek garantijų kažkodėl duoti negali dėl paskolos gavimo, o kokios negavimo priežastys gali būti nenurodo, nes šį kreditavimo atvėjį dar spres banko sprendikai. Žodinį patvirtinimą dėl paskolos gavimo gavome, jog pagal mūsų pajamas įmanoma gauti būsto paskolą ir būstas yra tinkamas pirkimui pagal kriterijus, bet kaip suprantu galutinis sprendimas vistiek gali būti neigiamas? Ar tokiu atvėju atgautumėme sumokėta avansą? Ar yra kažoks įstatymas, kuris nurodo terminą, per kiek laiko paprastai pirkėjas susimoka avansą, kad būtų galima nemokėti avanso iki kol bus priimtas paskolos patvirtinimas?

Vilius
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Viliau, dėkui už klausimą. Avansas ir yra tam, kad pardavėjas turėtų garantiją, kad tikrai pirksite. Nebent su pardavėju pasirašysite sutartį, kad jeigu negaunate paramos, pardavėjas grąžina sumokėtą avansą. O dėl banko sprendimo, tai paskolos su parama sprendimas gali trukti net ir 2 mėn., kol bankas priims sprendimą.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų