Ar valstybė kompensuoja įnašą ar bendrą paskolos dalį?

Laba diena, Mane domina LR teikiama parama būstui. Esu 26m. dirbanti mergina. Atlyginimas į rankas šiuos metu siekia apie 700 Eur. Esu netekėjusi, vaikų neturiu. Taip pat esu našlaitė (mirę yra abu tėvai). Ar (remiantis žemiau pateiktu straipsniu) teisingai suprantu, kad būdama našlaitė, iki 35m, galiu pretenduoti į 20% valstybės paramą pirmajam būstui įsigyti? Jeigu taip, kaip yra su pradiniu įnašu? Ar valstybė kompensuoja įnašą ar bendrą paskolos dalį? Taip pat kur galėčiau kreiptis dėl platesnės informacijos? Iš anksto ačiū Jums už atsakymą. Parama suteikiama: buvę likę be tėvų globos (rūpybos) asmenys, iki jiems sukanka 35 metai, ar jų šeimos, taip pat šeimos, auginančios tris ar daugiau vaikų (įvaikių), neįgalieji arba šeimos, kuriose yra neįgaliųjų, – apmokama 20 procentų suteikto valstybės iš dalies kompensuojamo būsto kredito (ar šio būsto kredito likučio) sumos;

Edita
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Edita, dėkui už klausimą. Taip, 20% parama galime, jeigu buvote likusi be tėvų globos - mirė tėvai iki Jums sukako 18 metų. Pradinis įnašas išmokamas pasirinkitinai arba už pradinį įnašą arba dengiant įmokas - kaip Jums patogiau. Dėl detalesnės informacijos kreipkitės į savo savivaldybės būsto paramos skyrių.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų