Kokiu būdu yra naudingiau linijniu ar anuitetu?

Laba diena. Norėjau pasidomėti. Imant paskola būstui, kokiu būdu yra naudingiau linijniu ar anuitetu, jeigu situacija tarkime po kelerių metų būtų tokia, palukanų keitimo dieną sumokant daugiau paskolos nei priklauso mėnesiui. (bet ne visa).

Edita
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Edita, dėkui už klausimą. Tai labai individualu, reikia žiūrėti kokie papildomi mokesčiai už papildomus įnešimus ir kokie paskolos grąžinimo tikslai. Vienu atveju yra geriau linijinis, kitu anuitetas. Reikia planuotis ne 2 metų laikotarpiui. Šiaip, jeigu tikslas sumokėti kuo mažiau palūkanų, tuomet linijinis yra geresnis pasirinkimas, bet jo pradžioje įmoka didesnė. Daug faktorių galima vertinti, pinigų nuvertėjimą, ką veiksite su pinigais ir ar turite kaip juos įdarbinti ir pan.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų