Skiriamės su žmona ir turime pasiėmę paskolą butui

Sveiki, skiriamės su žmona ir turime pasiėmę paskolą butui. Vaikų neturime. Svarstome butą parduoti ir pelną bei pradinį įnašą pasidalinti lygiomis dalimis. Bet iš vieno žmogaus sužinojome, kad jeigu ji nenorėtų parduoti buto, o palikti man tai gali reikalauti sau kompensacijos lygios visos buto kainos pusei. T.y. jei pvz butas kainavo 100 tūkst., išmokėta paskolos dalis yra 30 tūkst., tai ji gali reikalauti kompensacijos kuri lygi (100-30)/2. Kas yra 35 tūkst. Ar tai tiesa? Ar jai visgi priklausytų tik pusė jau išmokėtos sumos (30/2), jei ji norėtų butą palikti man? Apskritai ar ji gali reikalauti neparduoti buto ir palikti man ir tokiu būdu reikalauti kompensacijos? Ar aš galiu nesutikti pasilikti buto ir parduoti, o likusius pinigus padengus kreditą pasidalinti po lygiai? Ar jeigu net ir pardavus butą, padengus kreditą ir pasidalinus, ji gali reikalauti viso buto kainos pusės, t.y. 50 tūkst. kaip kompensacijos? Ar kompensacija gali būti lygi tik pusei tos sumos kuri lieka padengus kreditą?

Aurimas
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Aurimai, dėkui už klausimą. Na, gali būti visaip, kaip tik susitarsite. Teoriškai, jai priklausytų 50% per santuoką sumokėtų įmokų dalis, jeigu lieka butas Jums. Tačiau žmona gali norėti daugiau, tai jos pasirinkimas. Jeigu susitarti nepavyksta, tuomet parduodate turtą ir pasidalinate lygiomis dalimis arba taip, kaip teismas ar Jūsų advokatai susitaria skyrybų atveju. Čia nėra tokio žmona gali, Jūs galite, viskas susitarimų klausimas. Taip pat, nepamirškite, kad turtas priklauso bankui ir su banku reikės persirašyti būsto paskolos sutartį, taip pat tikėtina, kad sąlygos keisis.

Praneškite kaip sekėsi, įdomu.

+4Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų