Ar galima gauti paramą perkant butą su daline apdaila?

Laba diena, Norėjau pasiteirauti vienu klausimėliu dėl subsidijų gavimo jaunoms šeimoms atitinkame visus kriterijus ir pažyma dėl paramos yra gaunama, bet ar bankai priims ją ir bus suteikiama subsidija iš valstybės jei butas (daugiabutyje) yra dalinės apdailos (t.y. ištinkuotos sienos, išbetonuotos grindys lieka tik remontuotis pagal norus ir galimybes)taip pat yra pravesto visos komunikacijos (šildymas, vandentiekis, elektra) daugiabučio baigtumas 100 procentų. Tai ar tokiam būstu/butui galima gauti valstybinė subsidija jaunoms šeimos?

Gineta
Atsakymai
Kristina

Mane taip pat labai domina atsakymas :).

Buvo naudinga
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Gineta, dėkui už klausimą. Taip, su šia problema susiduria daugelis norinčių gauti paramą. Paradoksas tame, kad savivaldybė išduoda pažymą ir kaip ir duoda žalią šviesą paskolos gavimui, bet bankas atsisako išduoti būsto paskolą. O tą patį butą, jeigu imtumėte būsto paskolą be paramos, banke, gautumėte paskolą. Yra daug niuansų ir dar daug skirtingų situacijų. Iš esmės, logikos negauti paramos ir paskolos esamu atveju neturėtų būti. Todėl manau, kad kiekvienos šeimos atveju gali būti skirtingai. Spaudoje buvo aprašyti minėti atvejai, o Lietuvos bankas pakomentavo, kad nusiskundimu kaip ir nebuvo būta. Tad reikia konkrečiu atveju, kilus akivaizdžioms problemoms kreiptis į savivaldybę, banką ir Lietuvos banką, kad pateiktų paaiškinimus, jeigu atsakymas būtų neigiamas.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų