Statome namą Vilniuje bei norime išnaudoti turimą būsto paskolą Panevėžyje, nes trūksta finansavimo statyboms

Sveiki, turime įsigiję namą Panevėžyje su paskola. Vilniuje esame pasistatę savo lėšomis namą (dėžutė, langai, apšiltintas stogas, grindinis šildymas, išvedžiota elektra, dujos, vanduo, nutinkuotos sienos). Norime imti dar vieną paskolą baigti Vilniaus namo statybas. Šiuo metu norime pasiruošti prieš einant į banką visus reikiamus dokumentus, kokie jie turėtų būti? - Namo baigtumo % registravimas? - Turto vertinimas? - Sąmata? Ar turi įtakos namo baigtumo %? Galvoju galbūt nerodyti jau esamų komunikacijų kad. byloje, kad sąmatoje galėtume įtraukti didenę norimą išleisti sumą? Ar visgi geriau rodyti didesnį baigtumą, kad turto vertinimas būtų didesnis ir duotų daugiau paskolos? Beje, ar samata turi būti rengta mūsų buitiškai, ar specialisto? Taip pat norime imant antrą paskolą, prašyti banko perimti ir senąją paskolą, jas apjungiant ir išrgistruojant Panevėžyje esantį namą iš įkeisto turto registrų. Ar taip yra įmanoma? Klausimų daug, bet labai esame pasimetę šiame dokumentų ir statybų procese. Būsiu dėkinga už bet kokį atsakymą.

Justina
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Justina, dėkui už klausimą. Geriausias būdas yra nuvykti į bankus ir pasiteirauti apskritai ar Jūsų pajamos ir esama situacija leidžia galvoti apie antrą paskolą. Nes vis tik namo sumos yra nemažos ir įsipareigojimai nemaži. Dėl vertinimo didesnio ar mažesnio, kažko nerodymo, nemanau, kad geras sprendimas ir ar tai pavyks, nes turto vertintojas turės būti banko nurodytas. Namo baigtumo % turi įtakos, nes kai kuriuose bankuose bus reikalaujamas ±30-50% baigtumas (priklauso nuo banko, unijose mažesni baigtumai). Dėl dokumentų kreipkitės į bankus ir pateiks visą sąrašą esamai situacijai, bet viskas prasidės nuo turto vertinimo ir namo projekto.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų