Butas su paskola senos statybos name, kaip bankai žiūri į tai?

Sveiki, planuoju pirkti butą senos statybos name, pradinį įnašą turiu. Ar yra nustatyta maksimali dalis paskolos, kurią bankai finansuoja imant kreditą pirkti senos statybos butams? Butui reikia kapitalinio remonto. Kaip bankai žiūri į tai, kad iškart imama didesnė paskola, kuri apima ir būsimo remonto išlaidas? Ačiū

Aušra
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Aušra, dėkui už klausimą. Priklauso nuo būsto vertinimo, pačio būsto būklės. Kai kurie bankai gali visai nefinansuoti senos statybos, kiti bankai gali finansuoti nuo 50% iki 85%. Dėl didesnės paskolos, kuri apims ir būsto remonto išlaidas reikia žiūrėti kiek turto vertintojai įvertins perkamą būstą, nes Jūsų maksimali paskolos suma neviršys turto vertintojų pateiktos už NT sumos. Taigi, jeigu norėsite imti ir būsto remonto paskolą, turėsite imti atskirai arba ją jungti su būsto pirkimo paskolą (jeigu tai bus įmanoma). Taip pat labai svarbu, kad užtektų Jūsų pajamų vertinimui ir toms sumoms apie kurias svarstote. Patarčiau išsirinkus konkretų būstą, nueiti į bankus pirminiam pokalbiui - viskas pasidarys aiškiau. Sėkmės!

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų