Kokias geriau imti fiksuotas, kintamas? Ką galėtumėt patarti dėl sutarties su banku, kad nepermokėt?

Laba diena. Man 27 metai, darbo stažas beveik 9 metai iš jų paskutinius keturis dirbu tam pačiam darbe. Mano pajamos minimali alga plius komandiruotpinigiai, kuriuos gaunu kas mėnesį, nes daug dirbu (komandiruotėje), išeina mano pajamos mazdaug 1200-1700 . Esu viena be vyro ir vaiko. Jei mane domina kotedžas Vilniuje, kurio verte 73000, tai atėmus 2000 e maždaug popieriams susitvarkyt. Koks mano turėtų būt įnašas, jei mane domina Swedbank? Kokios būtų palūkanos (kiek tektų permokėt)? Kokias geriau imti fiksuotas, kintamas? Ką galėtumėt patarti dėl sutarties su banku, kad nepermokėt?

Lela
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Lela, dėkui už klausimą. Dėl komandiruotpinigių jie būtų vertinami jeigu mokami reguliariai. Bankas įvertintų kokių koeficientu šios pajamos būtų skaičiuojamos. Pagal pateiktas pajamas manau atitinkate būsto paskolos gavimą. Nuo būsto vertės turėsite susimokėti mažiausiai 15% pradinį įnašą (10 950 EUR nuo 73 tūkst. EUR), o popierių tvarkymas yra papildomi mokesčiai ir jie į būsto pirkimo kainą ir vertę neįeina.

Norint sutaupyti ir nepermokėti visų pirma patarčiau kreiptis į 4 didžiuosius bankus SEB, DNB, Swedbank, Nordea. Pateikti jiems konkretų norimą turtą, sulaukti pasiūlymų ir pasirinkti geriausias sąlygas ir poreikius atitinkantį banką. Banko maržos vidurkis šiuo metu yra apie 1,6%, bet tik įvertinus individualiai gausite Jums paskirtą maržą ir pasiūlymą.

Fiksuotos ar kintamos palūkanos yra kiekvieno asmens individualus reikalas ir sprendimas. Šiuo metu pigiau yra imti kintamomis palūkanomis, bet tie, kas nori jaustis saugesni 5-10 metų, ima fiksuotas ir ramiai gyvena, nors ir permokėtų šiuo metu, bet gal ateityje tas saugumas atsipirktų.

+4Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų