Namo statyba su būsto paskola

Sveiki, Galvojame apie namo statybas. Sklypo neturime, bet turime kelis variantus. Planuojamas namas: vieno aukšto dėžutė apie 110-125m2 be garažo. Sklypas apie 5-7 arus. Sklypo kaina apie 20-22k eur. Norėtume pasiteirauti, kaip reikėtų viską tvarkytis turint apie 15000-20000eur pradiniam įnašui? Įskaitant sklypą, bendra projekto kaina butu apie 75-80000eur su apdaila. Gal patartumėte nuo ko reikėtu pradėti neturint pilnos sumos sklypui ir vertės iškėlimui? Ačiū, Martynas

Martynas
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Martynai, dėkui už klausimą. Pirmas variantas, kurį rekomenduoju: dirbti, dirbti, dirbti ir dar kartą dirbti ir užsidirbti. Dabar ne toks jau geras variantas - skolintis. Turiu kelis variantus:

  1. skolintis iš kredito unijos sklypo įsigijimui kaip vartojimo ar sklypo įsigijimo paskolą. Jeigu pajamos leidžia, galite gauti apie 20-22k eur sklypo įsigijimui. Jeigu pajamos neleidžia, galite imti mažesnę sumą, o likusią sumą dengti savais pinigais. Likusius pinigus investuoti į pamatus, tam, kad pakeltumėte vertę ir galėtumėte gauti būsto paskolą namo statybai iš banko;
  2. jeigu pajamos leidžia, imti vartojimo paskolą iš banko sklypo įsigijimui, o po to ir būsto statybos paskolą iš banko. Naudoti turimus pinigus vertės pakėlimui, sklypo įsigijimui.
  3. skolintis iš kredito unijos tiek sklypo įsigijimui, tiek namo statybai, bet su didesnėmis palūkanomis nei banke.

Tiek a, b ir c variantų atvejais reikia derintis su TOP kredito unijomis ir TOP bankais. Šiuose variantuose labai svarbu numatyti ir suplanuoti žingsnius į priekį. Tiek bankai, tiek unijos vertina situacijas individualiai matydami projektą, Jūsų pajamas ir pan. Svarbu komunikuoti ir žinoti tiksliai žingsnius. Žinoma, geriausiai nesiskolinti :)

+4Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų