Norime parduoti abu butus ir pirkti namą

Sveiki. Situacija ilga ir kebli. Radome namą už 140tūkst eurų. turime du butus. Mastome visas alternatyvas kaip geriau pasielgti. Parduot abu butus ir imti mažesnę paskolą, ar galbūt nuomot juos (vienas jau nuomojamas, kitame patys gyvename) ir iš gaunamų pajamų mokėt paskolą. Bet, neaišku ar tokia suma mums bus suteikta, nes: nesuprantame ar vyro visą algą skaitys kaip pajamas. Vyras dirba per du darbus ir abiejuose yra išreikštas algos mokėjimas per 3punktus-alga, mašinos nuoma ir darbas kelyje. Bendrai apie 700eur. Aš esu antrus metus vaiko priežiūros atostogose. Dar iki 2018m balandžio gausiu iš sodros 40proc, t.y. 450eur. Rugsėjį buvau nusprendus grižt darban (tada vaikui sukako 1,5metų), bet direktorius pareiškė, jog aš nebereikalinga. Gražiuoju išpešiau 6 išeitines, plius 2mėn atostoginius, kurie buvo išmokėti spalio 4dieną. Po atleidimo į biržą nestojau, nes jau turėjau kt darbo padiūlymą ir be to turiu individualią veiklą. Lapkričio 18d pradėjau dirbt kt darbovietėje ir ten dar dirbu tik 2 savaites. Sutarta ir patvirtinta alga ne mažiau 700eur (plius procentai nuo pardavimo). Ką patartumet ir kaip kebliai atrodo mūsų situacija?

Oksana
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Oksana, dėkui už klausimą. Situacija nėra kebli, tiesiog Jums reikia pasirinkti tinkamą variantą. Kadangi pagal esamą finansinę situaciją 140 tūkst. paskolos suma yra Jums per didelė, Jūs turite du variantus:

  1. padidinti mėnesines šeimos pajamas iki ±2000 eur, būti išdirbus nemažiau nei 6 mėn. ir tada kreiptis dėl būsto paskolos;
  2. mažinti būsto paskolos sumą. Tam Jūs galite parduoti vieną ar abu butus, priklausomai nuo jų vertės, tuomet kreiptis į banką dėl trūkstamo likučio perkamam namui.

Žinoma, Jūsų situacija yra šiek tiek supainiota ir nėra aišku kaip bankai vertins Jūsų pajamas, kadangi daug klaustukų dėl pajamų kilmės. Rekomenduoju kreiptis į bankus susiderinti sąlygas, išsiaiškinti reikalavimus, ko trūksta ir pasiruošti imti būsto paskolą tinkamai, jeigu ji jums bus reikalinga. Galbūt pakaktų parduoti abu butus ir nusipirkti namą?

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų