Parama būstui turint nekilojamąjį turtą

Laba diena, Steponai, norėčiau gauti Jūsų patarimą dėl paramos jaunoms šeimoms perkant būstą regionuose, kuri yra dar nepatvirtinta seimo. Esu gavęs gyvenamojo namo dovanojimą, kuris yra notariškai patvirtinas. Namas yra regione ir jo būklė yra avarinė (skirtas tik nugriovimui) nors RC išraše paskirtis yra nurodyta - gyvenamoji. Nepaisant šio fakto, mūsų šeima atitinka kriterijus paramai gauti pagal šios dienos dar nepatvirtintą įstatymo redakciją. 1. Kiek žinau, dovanojimas yra skirtas tik konkrečiam asmeniui (ne šeimai). Ar dėl to mes, kaip šeima, atitiktume 5 straipsnio pirmą punktą? 2. Ar vertėtų perleisti "dovaną" kitiems asmenims? 3. Ar ką nors keistų jeigu atnaujintame RC išraše paskirtis liktų tik kaip žemės klypas (ne gyvenamoji)? 4 Galbūt žinote į ką galima kreiptis dėl detalesnės informacijos? Pagarbiai Domas

Domas
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Domai, dėkui už klausimą. Kaip žinote, įstatymas dar nėra patvirtintas ir dar neaišku ar bus patvirtintas. Detalią informaciją Jums pasakys socialinės ir darbo ministerijos būsto paramos skyrius. Tačiau kiek teko bendrauti, jie nelabai ką ir gali ką komentuoti apie nepriimtą įstatymą. Kaip žinote, tikimasi, kad tai įvyks liepos mėn.

Dėl turimo NT, tai neaišku kaip jį traktuos, nes dabartiniame galiojančiame įstatyme jaunoms šeimoms, toks turimas turtas nesiskaitytų, nes galiotų sąlyga "fiziškai nusidėvėjęs daugiau kaip 60 procentų". Dėl to kaip bus naujame įstatyme dėl paramos regionuose - negaliu komentuoti, nes nežinau ką sugalvos. Jeigu atitinkate reikalavimus, bandykite pretenduoti į šiuo metu galiojančią paramą perkant būstą visoje Lietuvoje.

Plačiau apie paramas:

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų